Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 204 – Juli 2002 – side 2

Endelig farvel til Poul Winckler

Ida H. Jakobsen

Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) er endelig kommet af med deres ikke så populære formand, Poul Winckler. Han faldt for aldersgrænsen og forlader derfor formandsposten i FOA, men også i forhandlingssamarbejdet KTO.

Som formand for et forbund, der organiserer offentligt ansatte er det en skændsel, at han har gået til forsvar for udlicitering og privatisering af dele af den offentlige sektor. Det er en skændsel, at han har forhandlet et overenskomstforlig, der betyder realløns-tilbagegang, og det er i det hele taget en skændsel, at han i sin loyalitet til arbejdsgiverne gang på gang har dolket medlemmerne i ryggen.

Den nye formand, Dennis Kristensen, er bl.a. blevet valgt, fordi han klart går imod udliciteringer og fordi han er fortaler for at give medlemsdemokratiet et ordentligt løft. Som noget lidt usædvanligt erkender den nye formand, at han ikke er socialdemokrat. Han betegner sig selv som ikke-parti-politisk, men placerer sig dog til venstre for Socialdemokratiet.

Selv om Kristensen kan se ud til at blive et frisk pust i fagtoppen er der også grund til forbehold. Han har været en del af fagtoppen i lang tid, bl.a. som medlem af FOA’s hovedbestyrelse gennem mange år, og senest har han været med til at anbefale et ja til det hovedløse overenskomstforlig for de offentligt ansatte.

Der er håb om, at den voksende utilfredshed med løn- og arbejdsforhold, kombineret med voksende kritik af fagtoppen kan være med til at fastholde Kristensen på at opfylde nogle af de forventninger, han er valgt på.

Flere artikler fra nr. 204

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
FOA – Fag og Arbejde

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1819 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside