Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 206 – September 2002 – side 10

Læserbrev

Overvågning af studerende

Christian Dalsgaard

Sæsonen for paranoia, mistænkeliggørelse og heksejagt startede 11. september sidste år. Og nu er turen  kommet til de studerende på danske universiteter.

Som følge af mistænkeliggørelsen af muslimer over en bred kam og den udefinerede terrortrussel (eneste definition til dato er: “Dem der ikke er med os, er imod os”), har ledelserne på danske universiteter indbudt Politiets Efterretningstjeneste (PET) til et samarbejde om at overvåge studerende.

Ifølge Københavns Universitets rektor Linda Nielsen og Vicepolitimester i PET Finn Ravnborg handler samarbejdet om den ekstreme muslimske bevægelse al-Muhajiroun, og ikke om at registrere studerende eller studiemiljøer.

Men hvor går grænsen?

Ved Linda Nielsen og Finn Ravnborg det?

Glidebanen er kridtet op. Mon ikke PET, når de nu officielt er kommet inden for døren, under dække af at overvåge potentielle muslimske terrorister, vil falde tilbage i den gamle rille og lige snuppe de venstreorienterede med, og dertil dem med et udenlandsk navn, dem der bekender sig til en anden tro end “kristendommen” osv. (Så sent som i marts 1994 kom det frem, at PET var i besiddelse af matrikellister med navne og adresser på studerende fra Odense, Århus og Københavns Universiteter.)

Perspektiverne for overvågningssamarbejdet leder tankerne hen på George Orwell’s dystre fremtids-visioner og McCarthyismen.

Alle nuværende og kommende studerende, der går ind for demokrati, politisk frihed og åndsfrihed og imod overvågning, mistænkeliggørelse, hetz mod minoriteter og sindelagskontrol, bør går sammen og skabe debat og aktivitet omkring overvågnings-problematikken og ikke kun i uddannelsessammenhæng, men som et samfundsspørgsmål.

Christian Dalsgaard,
København

Flere artikler fra nr. 206

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Krigen mod terror 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
Christian Dalsgaard

Siden er vist 1796 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside