Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 206 – September 2002 – side 10

Stop dansk våbenproduktion

Oddbjørn Ø. Jensen

Lørdag d. 24. august, var der demonstration i Lystrup, udenfor Århus, mod våbenfabrikken Terma. Terma er en dansk fabrik, der producerer elektroniske dele til F-16 fly, disse bliver så solgt til USA, der derefter sælger dem til Israel.

Der kom godt 200 demonstranter, stort set alle sammen i orange “Boykot Israel”-trøjer. Demonstrationen startede i Århus ved Østbanetorvet, hvorfra folk enten kørte bil, tog toget eller sågar cyklede (der var godt vejr) ud til Terma. Mange havde gjort meget ud af at pynte deres biler med palæstinensiske flag og partisan-tørklæder, så alle der så dem kunne se at der var demonstration og sympati for palæstinenserne. Der kom også busser helt fra Odense og København.

Da folk  var nået hen til Terma var der taler og sange. Efter at den første taler havde været på, gik Rabih fra Palæstina-komiteen hen til Termas port og placerede et hvidt kors, som symbol på vores foragt over Termas våbenproduktion. Derefter holdt han en tale om sine personlige oplevelser fra Palæstina. Efter talerne var der musik på programmet. David Rovics, den berømte amerikanske folkesanger, kom og spillede nogle numre, og Michael Hamilton, som man kender fra antikrigsarbejdet, spillede også.

Terma havde, på grund af demonstrationen lukket produktionen, hvilket var en sejr for os. Af paroler kan der nævnes “Nej til våbensalg til Israel”, “Ingen krig mod Irak”, “Befri Palæstina nu” m.m.. Alt i alt var det en vellykket demonstration, med en god stemning.

Samme dag blev også Terma’s hovedkvarter i Allerød besat af en flok unge mennesker.

Flere artikler fra nr. 206

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Oddbjørn Ø. Jensen

Siden er vist 1443 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside