Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 207 – Oktober 2002 – side 2

DGS-strejke mod brugerbetaling

Klaus B. Jensen

“Dem der ikke hopper de elsker Anders Fogh” – adressen var der ingen tvivl om da 5000 gymnasie- og HF-elever demonstrerede på Rådhuspladsen i København den 5. september.

Op mod 40.000 gymnasie- og HF-elever strejkede over hele landet. På 115 gymnasier landet over havde elever valgt at boykotte undervisningen og strejke for at vise deres utilfredshed med forringelserne på deres uddannelse. Besparelserne og forringelserne skal ses som en direkte følge af regeringens besparelser på amternes bloktilskud.

Det er ikke småting gymnasium- og HF-elever skal finde sig i, besparelserne rammer bredt: højere klassekvotienter med op til 31 elever pr. klasse, brugerbetaling på kopier m.m., færre midler til vedligeholdelse af skolerne, besparelser på rengøring, færre eller ingen studierejser, færre midler til kreative fag. Blandt de strejkende var Josefine og Malene, der bl.a. sagde: “Vi vil ikke finde os i nedskæringerne, det skal være gratis at gå i skole og få en uddannelse. I stedet for nedskæringerne burde regeringen investere lidt mere i Danmarks råstof.”

Gymnasie- og HF-elevernes protester har fået stor opmærksomhed og støtte fra pressen og oppositionen.

I den forbindelse udtaler næstformand i Danske Gymnasie-elevers Sammenslutning,  Johanne Schmidt-Nielsen: “Hvis regeringspartierne ikke vil tale med os nu, efter at over 40.000 gymnasieelver har vist at de er utilfredse med udviklingen, så er det direkte arrogant. Som ansvarlig politiker kan man ikke bare overhøre, at det store flertal af gymnasieeleverne er utilfredse med den glidebane regeringen har sendt gymnasierne ned af.”

DGS ligger heller ikke på den lade side. Allerede den 17. september mødtes 150 elever fra hele landet til en konference hvor kommende aktiviteter mod regeringens og amternes be-sparelser blev diskuteret og planlagt. Læs mere på DGS’ hjemmeside: www.dgsnet.dk

D. 17. september gik desuden 50.000 VUC-elever i strejke – også mod øget brugerbetaling.

Kristine Kampmann og Pernille Flarup:

“Vi strejker bl.a. for at være solidariske med eleverne i Vejle, hvor de vil indføre bruger-betaling på kopier. Derudover syntes jeg at 28 elever pr. klasse er mere end nok!”

Silas Christensen:

“Fordi regeringens politik betyder at amterne skal spare en masse penge på bl.a. gymnasierne, det vil vi ikke finde os i.”

Billedtekst:
5000 gymnasieelever demonstrerede på Rådhuspladsen i København

Flere artikler fra nr. 207

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Gymnasielever

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 1913 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside