Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 207 – Oktober 2002 – side 4

ASEM-topperne møder modstand

Frank Antonsen

Det fjerde europæisk-asiatiske topmøde, ASEM, finder sted i København 19.-22. september. I den forbindelse afholdes der et modtopmøde, Asem4people.

Attac har det som sin hovedaktivitet her i efteråret. Alligevel er det temmelig ukendt, og fylder næsten intet i medie-billedet. Det er en skam, for det er alvorlige emner, der diskuteres, og både politiske og faglige aktivister fra flere dele af verden deltager.

ASEM-topmøderne finder sted hvert andet år, og er EU’s forsøg på at vinde indflydelse i Asien. Som vigtig del af topmødet finder AEBF – Asia Europe Business Forum – sted. Her mødes lederne af de største multinationale selskaber fra EU og Asien med politi-kerne for at beslutte, hvilken politik regeringerne skal føre. Det er her, den benhårde nyliberale politik, som arbejdere i såvel Europa som Asien døjer under, bliver udarbejdet i dyb hemmelighed.

Udover et flere dages modtopmøde på Holmen i København, hvor bl.a. kendte personer fra den globale anti-kapitalistiske bevægelse, som Walden Bello og Susan George, deltager, sluttes der af med en demonstration lørdag den 21. september.

Læs mere på: www.asem4people.dk

Flere artikler fra nr. 207

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Frank Antonsen

Siden er vist 1377 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside