Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 207 – Oktober 2002 – side 10

Læserbrev

Venstrefløjens forræderi over for de offentligt ansatte!

Jan Hoby

Virkeligheden overgår altid fantasien, det gælder også det delforlig som er indgået på Børn- og Unge-området i Århus mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og venstrefløjen. Et delforlig som forligspartierne, BUPL og PMF udtrykker stor tilfredshed med.

Forliget betyder at tre fjerdedele af de bebudede nedskæringer er taget af bordet, men nedskæringerne på SFO-området, rengøringsområdet og sprogstøtten, på op imod 40 millioner over de næste 4 år, bliver fastholdt.

Som socialist og pædagog kan det undre mig at venstrefløjen har sagt ja til dette delforlig. For hvornår er det blevet venstrefløjens opgave at lave forlig, der indeholder forringelser, når der er penge nok? Jeg ved at delforliget tilfredsstiller de såkaldte venstreorienterede ledelser i BUPL og PMF, for det er ikke på fagforeningskontorerne, at man skal leve med de daglige konsekvenser af nedskæringerne, men det skal vi på institutionerne.

Venstrefløjen skulle i stedet for at lade sig presse af BUPL og PMF til at acceptere det mindst ringe delforlig have sagt, at hvis medlemmerne fortsætter strejken, så ville der være store muligheder for at få alle nedskæringer af bordet og forbedringer med i købet.

Men venstrefløjen valgte at lytte til fagtoppen i BUPL og PMF, og undsige de mennesker de påstår de støtter ved skåltalerne 1.maj – utroværdigt! Det kan endvidere undre, at venstrefløjen er gået med til en aftale hvor PMF nu kan underbyde pædagoger på uddannelse og løn i SFO’erne. Noget som er helt uhørt i fagbevægelsen har man nu sagt god for, men det skyldes måske venstrefløjens forhandlingsdelegations tætte tilknytning til PMF?

Alt i alt må den århusianske venstrefløj sidde med en dårlig smag i munden efter dette delforlig, for de har kun løst en del af et problem, men skabt mange flere. Der er brug for en ny venstrefløj, for den gamle venstrefløj består kun af socialister uden socialisme.

Jan Hoby,
Rudolph Wulffs gade 17, 8000 Århus C
Pædagog, ansat ved N.J. Fjordsgade Skole’s SFO og medlem af Internationale Socialister

Flere artikler fra nr. 207

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 2391 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside