Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 207 – Oktober 2002 – side 11

Monsters Ball

En film imod racisme og dødsstraf

Christina Munk

Ved dette års Oscaruddeling vandt den første sorte kvinde (Halle Berry), en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle. Hun vandt den for filmen ‘Monsters Ball’. Dette var en sejr for Halle Berry som sort, men også for antidødstraf-bevægelsen i USA.

Handlingen i mesterværket ‘Monsters Ball’ finder sted i USA’s sydstater. Filmen omhandler racisme, dødstraf, men også  kærlighedsforholdet mellem filmens to hovedpersoner, Leticia og Hank.

Racisme

Leticia er en sort fattig kvinde som dagligt må kæmpe for at holde rede på sit liv. Hendes mand sidder på dødsgangen, hun har et rædselsfuldt arbejde, og hendes søn lider af stærk overvægt. Hank arbejder som fængselsbetjent og er den, der fører Leticias mand til den elektriske stol. Hank er racist, dog mest igennem sin fars dominans.  Han kalder sorte for ‘Niggers’ og fører scrapbog over dødstraffe.

Filmens første del forklarer, hvordan Leticia og Hank er blevet som de er. I den anden del ser man, hvordan de pøver at forandre deres liv, f.eks opsiger Hank sit job. Det, der gør filmen så unik er, at seeren får en ærlig beskrivelse af personerne, både deres gode og dårlige sider.

Forandrer sig

Samtidig viser filmen at mennesker godt kan forandre sig, hvis de får en chance for det. Ydermere gør filmen det også klart, at man ikke kan se mennesker og samfund som to forskellige faktorer, men at de er tæt forbundet.

‘Monsters Ball’ er en meget barsk, men samtidig smuk historie, en vigtig film i kampen mod racisme.

Flere artikler fra nr. 207

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Christina Munk

Siden er vist 1808 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside