Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 2

Omskæringsdebat

Kriminalisering er brænde til racisternes bål

Margit Johansen

Igennem de sidste par år har medierne i vid udstrækning ladet Dansk Folkeparti sætte dagsordenen omkring flygtninge- og indvandrere. Det har betydet en mere og mere racistisk hetz, hvor der tales om de etniske minoriteter – ikke med dem.

SAA artikel 20903

Racisterne i Dansk Folkeparti udnytter debatten om omskæring til at fremme deres egen racistiske politik.

Dansk Folkeparti søger at kriminalisere alle indvandrere ved at kræve strenge straffe, når de ikke lever som en leverpostejdansker.

Det har vi senest set med diskussionen om omskæring af de somaliske piger. Ingen tvivl om at omskæring er et overgreb på pigerne og mange af dem har mén efter det resten af livet.

De får kroniske smerter, infektioner og andre følgesygdomme. Så der skal helt bestemt gøres en indsats for at det ophører, men svaret er ikke årelange fængselsstraffe til forældre, eller at tvangsfjerne børnene. Begge dele er også overgreb mod børnene, der elsker deres forældre og er knyttet til dem, fordi de er gode forældre, der elsker deres børn og gør det, de mener er det bedste for dem.

At kriminalisere noget har aldrig forhindret at disse handlinger forekommer. Det gælder alt fra tyveri, bedrageri og skatteunddragelse, til voldtægt og mord. Straf er den herskende klasses show-off, når de skal manifestere overfor resten af befolkningen, at de er handlekraftige over for det, de mener er uacceptable handlinger. Det skal både give dem troværdig og giver et falsk indtryk at retssikkerhed.

Straffen er blår i vores øjne og ikke et anvendeligt redskab hvis man ønsker at forebygge og forandre. Megen kriminalitetsforskning viser netop at straf ikke virker forebyggende og afsoning hjælper ikke i større omfang folk tilbage til en ikke-kriminel dagligdag.

I stedet for at gå ud med bål og brand over for de somaliske forældre generelt, – en stor del af dem omskærer faktisk ikke deres piger, – så er det en meget bedre og mere sikker vej at forhindre omskæring ved at gå i dialog med forældrene.

Det er der faktisk også en del fra det somaliske miljø, der har påpeget, og blandt somalierne er der mange, som aktivt og offensivt arbejder på at skabe forståelse for at omskæring skal ophøre. De gør det med afsæt i respekt for forældre og vil derfor bedre kunne skabe lydhørhed og forandre tingenes tilstand end DF’s og Socialministerens trusler om tvangsfjernelse og fængselsstraf.

Kriminaliseres omskæringerne kan der ske det, som bl.a. flere læger har påpeget, at forældrene holder pigerne langt væk fra sundhedssystemet, for at undgå at omskæringen opdages. Det kan så få meget mere alvorlige konsekvenser.

Dansk Folkeparti bruger alene denne debat til at ‘umenneskeliggøre’ en gruppe indvandrere for at bringe brænde til deres eget racismebål. De ønsker ikke reelt at hjælpe pigerne.

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 2384 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside