Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 11

Interview med Scott Ritter

Bush vil styre verden

Frank Antonsen

Scott Ritter, tidligere leder af FN’s våbeninspektørhold i Irak, har været i Danmark for at fortælle om krigen mod Irak. Socialistisk Arbejderavis mødte ham på Roskilde Universitets Center d. 5. november.

SAA artikel 20920

-Hvad er din egen baggrund?

Scott Ritter: Jeg har tjent 12 år i Marinekorpsets efterretningstjeneste, var med i General Schwarzkopfs stab under den anden Golfkrig (i 1991, red) og var chef for FN’s våbeninspektører i mange år.
Jeg har deltaget i krig flere gange, og er villig til at dø for mit land. Jeg er overbevist republikaner og stemte på Bush, men jeg mener krigen er forkert.

-Hvad mener du, krigen mod Irak handler om?

Hvis du kun tror, det handler om Irak, kan du godt tro om! Irak er kun en prøve. Bagefter kommer turen til Iran, Syrien eller andre lande.
Den amerikanske regering har en plan om at opdele Irak: den sydlige del skulle blive et amerikansk protektorat, mens den østlige (kurdiske, red) del skulle gå til Tyrkiet. Det er en farlig plan. Målet er at dominere hele verden.
De amerikanske politikere kommer ikke til at betale prisen, det gør den irakiske befolkning. Krig er forkert. Tusindvis vil dø, er det et alternativ til Saddam Hussein?

-Udgør Irak reelt en trussel?

Nej. Våbeninspektørerne kan redegøre for 99,5% af alt materiale, der kunne bruges til at producere masseødelæggelsesvåben, og for 100% af fabrikkerne.
Bush prøver at sige, at vi ikke gjorde vores job godt nok, og at irakerne skjulte tingene for os. Det passer ikke. Vi havde totalt kontrol over situationen. Jeg var den eneste, der vidste, hvor vi (inspektionsholdene, red) skulle hen. Vi delte os i flere grupper, der kørte hver sin vej. Selv mine egne folk fik først at vide undervejs, hvor vi skulle hen. Samtidig fik jeg spionfly til at flyve over stederne, så vi kunne se, om de prøvede at skjule noget. Irakerne havde ikke en chance for at vide noget på forhånd, om hvor vi ville hen og inspicere. Vores bud støttes af de største efterretningstjenester: CIA, israelske Mossad og engelske MI-5.
Men der er ikke nogen offentlig debat om det her i USA. Bush bygger sin politik på frygt og uvidenhed. Hvis der havde været en åben debat i 1964 ville Vietnam-krigen aldrig have fundet sted – officielt gik USA i krig, fordi et af vores krigsskibe blev beskudt af nordvietnameserne, men hvad der ikke blev sagt, var at det skete i selvforsvar.
Den arabiske verden reagerede imod Osama bin Laden, men USA gør det til en ”kamp mellem kulturer”, Vesten imod islam. USA er den bedste rekrutteringsofficer for islamisk fundamentalisme.

-Hvorfor er der ikke flere, som dig, der udtaler sig imod krigen?

Det er der også. Richard Butler, en anden leder af våbeninspektørerne i en periode, og den svenske chef for UNSCOM, Hans Blix, har udtalt sig imod krigen og USA’s holdning. Men mange tør ikke.
Jeg har fire FBI undersøgelser kørende imod mig, mit hjem er omringet og min telefon bliver aflyttet, fordi jeg siger, hvad jeg mener.

-FN resolutionen siger Irak skal tillade våbeninspektører.

Hvorfor skulle Irak gå med til det? UNSCOM (FN’s våbeninspektører, red) løj og bedrog irakerne. USA ville ikke have, at UNSCOM skulle kunne fungere, så de provokerede irakerne til at forhindre os I at komme ind ved at bryde den aftale, vi havde med irakerne.
UNSCOM spionerede, og USA har hele tiden haft som sin politik, at regimet skulle væltes. Hvordan skulle Irak så kunne samarbejde med UNSCOM? Derfor tog jeg til Bagdad og talte i deres parlament. Jeg fortalt dem, de måtte gå ind på betingelserne eller dø.
Men vil det så nytte noget, hvis UNSCOM kommer ind i Irak igen? Hvis det kan stoppe krigen, så ja. Hvis de kan afvæbne Irak, så ja. Men hvis de blot tjener USA’s interesser, så nej!

-Hvad kan vi her i Danmark gøre?

Det bedste I kan gøre er at vise USA, at I er imod krigen. Jeg synes det er meget foruroligende, at Jeres regering er gået med til at stille jægersoldater og F-16 jagere.
I må vise den amerikanske befolkning at I er imod, ved at lave demonstrationer og lægge pres på Jeres regering. Frankrig er det eneste land, der er gået imod USA i FN. Læg pres på Jeres regering så den støtter Frankrig i EU. Få de europæiske lande i FN’s sikkerhedsråd til at gå imod USA. Jeg så gerne, at FN stillede sig op imod USA.
Hvis I bare læner Jer tilbage og accepterer Amerikas politik, vil vi få et nyt München (hvor Chamberlain prøvede at opnå fred ved Hitler, ved at give ham sin vilje, red), men denne gang vil det være værre end Hitlers tusindårsrige. USA vil ødelægge verden!

Billede: "Den amerikanske regering har en plan om at opdele Irak: den sydlige del skulle blive et amerikansk protektorat, mens den østlige (kurdiske, red) del skulle gå til Tyrkiet. Det er en farlig plan. Målet er at dominere hele verden", siger tidligere chef for FN-våbeninspektørerne, Scott Ritter

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Frank Antonsen

Siden er vist 4331 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside