Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 15

Globaliseringen på dagsordenen i Odense

Lene Junker

Fyns Sociale Forum og Galleri Galschiøt satte globaliseringen til debat lørdag den 16. november i Odense.

150 mennesker mødte op og lyttede til foredrag om den globale ulighed og fattigdom  samtidig  med at man så på Jens Galschiøts skulpturer, som både udtrykker hvor smuk verden kunne være, men også hvor grim den oftest er. Ole Busck og Peter Scott fra Ålborg Universitet, Jørgen Dige Petersen fra Århus Universitet, samt Henning Otte Hansen fra Landsbrugsrådet indledte foredraget, og Klavs Birkholm, journalist på P1 styrede debatten.

Højredrejning og polarisering i Europa og Det Europæiske Sociale Forum i Firenze var emnet for Christophe Aguitons foredrag. Han er international sekretær i Attac Frankrig og har været med til at organisere Det Europæiske Sociale Forum. Et meget inspirerende oplæg, som gav en mere lyst til at mobilisere til EU-topmødet i København.

Klavs Birkholm refererede en hilsen fra sociologen , Zygmunt Bauman, som har skrevet bogen, “Globaliseringen – de menneskelige konsekvenser”.  Begge indlæg findes på www.Fynssocialeforum.dk

Christian Friis Bach, tidl. formand for Mellemfolkeligt Samvirke og Jakob Nerup fra Attac lagde op til debat om WTO og GATS. Begge har det fælles mål, at skabe større global retfærdighed og lighed, men en forskellig vurdering af WTO og GATS. Det blev en livlig debat med stor deltagelse fra tilhørerne.

Fyns Sociale Forums Videocafe bød  på 2 videoer, hvor aktivisme og aktioner stod i centrum

NGO-Forum i Ålborg har lavet video om en aktion mod racisme, og Niller Madsen har fulgt NGO-Forum Århus’s Hungermach rundt i landet. Endelig viste vi den tidligere FN våbeninspektør Scott Ritters dokumentarfilm om Irak.

Dagen højdepunkt var “The Nightmare” – en ildperformance med trommer og tale, som Jens Galschiøt også opførte på Roskilde Festivalen. Se mere på www.aidoh.dk

Fyns Sociale Forum og Galleri Galschiøt samlede en bred skare af mennesker, som alle har fået en god oplevelse og er blevet klogere. Nogen har fået en ny måde at forstå verden på, og nogen har fået et håb om at en anden verden er mulig.

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1694 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside