Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 15

Krigsmodstanden ind i populærmusikken!

Jan Hoby

Antallet af amerikanske musiker og sangskriver, som tager aktiv stilling mod USA og FN’s krig mod Irak stiger og stiger. Amerikanske kunstnere bliver i stigende grad påvirket af den øget radikalisering i både den antikapitalistiske og antiimperialistiske bevægelse.

SAA artikel 20930

Over 300.000 amerikanere demonstrerede mod Bush’s krig den 26.oktorber i 36 byer, og den aktive modstand bliver nu også materialiseret ind i populær-musikken. Det sker med Joan Osbornes glødende album How Sweet it is (Scanbox).
Joan Osbornes modig album er et fredsalbum, med 12 coversange fra de radikaliseret 60’ere, hvor USA altid (som nu!) havde gang i en krig. Alle sangene er kendte og mindre kendte antikrigssange, men fælles for dem alle, er at de sætter spørgsmålstegn ved det ”humanistiske”, ”demokratiske” og velsigende ved krig.
Og Joan Osborne kommer musikalsk helskindet igennem, dette vigtige politisk projekt.

Ytringsfrihed

Som fyrtårne og mest kraftfulde, fremstår numrene War og Why can’t We live Together, men også den helt vilde og fantastiske fortolkning af Jimmi Hendrix’s Axis: Bold As Love, får nakkehårene til at rejse sig.
Albummet kommer ikke til at vække begjestring hos magthaverne og deres lakajer, men Joan Osborne ved at der er en pris at betale i USA, når man bruge sin ytringsfrihed.
Steve Earle er med sit album Jerusalem og specielt pga. det melodiøse nummerer John Walker’s Blues, blevet lagt for had på mange patriotiske radiostationer over hele USA.

Billede: Med Joan Osbornes CD når krigsmodstanden ud til et bredere publikum

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 2427 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside