Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 21 – August 1986 – side 2

Man skyder da heste – ikke?

Peter Vistisen

En mørk og regnfuld januar nat forsøgte landbetjenten i Stoholm, Mogens Hansen, at standse en bil med to indbrudstyve. Han måtte springe for livet – hvorefter han greb sin revolver og hurtigt affyrede to skud mod de flygtende. Han traf den ene i hovedet og den anden i røven.

Herefter optog han forfølgelsen i en bil tilhørende den lokale bagersvend, der tilfældigt kom forbi. Efter en kort jagt blev de unge mennesker pågrebet, og sårede bragt til hospitalet. Den ene er i dag handicappet på grund af skuddet i hovedet – den anden blev reddet af en velspækket tegnebog i baglommen.

En domsmandsret (to “lægdommere” og en jurist) i Viborg frifandt Mogens Hansen. Kendelsen siger, at Mogens Hansen var i livsfare under episoden. Han måtte dog ændre forklaring med hensyn til skudafstand efter rejseholdets undersøgelser. Retten fastslog, at skuddene var affyret fra ca. to meters afstand, da bilen var på vej bort.

Det er altså tilladt at forsøge at standse i dette tilfælde små lovovertrædere, på livsfarlig vis. Lov og orden skal holdes – og unge menneskers liv tæller ikke meget overfor hensynet til politiets image. Venstre-sprøjten Viborg Stifts Folkeblad deltog i hyldesten. Efter dommen var forsiden sat med de største typer: TILLYKKE MOGENS.

Frifindelsen var dog så tvivlsom, at sagen blev anket til landsretten. Men landsretten sagde også god for, at politiet må skyde mod mennesker, når politiet føler, at de har været truet.

At der takket være monopolavisen er udbredt sympati for sherriffens “konsekvente” handlemåde, viser noget om, hvor sygt samfundet er. Når politiets ære og ejendomsretten sættes højere end hensynet til menneskers liv og førlighed, så har kapitalismen vist sit grimme fjæs.

Flere artikler fra nr. 21

Flere numre fra 1986

Se flere artikler om emnet:
Politiet

Se flere artikler af forfatter:
Peter Vistisen

Siden er vist 2505 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside