Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 211 – Februar 2003 – side 8

Film

Verdens galskab og skønhed

Christina Munk

‘It’s all about love’ er en stor film. Dels er det en kæmpe produktion på 85 mio. dollars med de to Hollywood stjerner Claire Danes og Joaquin Phoenix i hovedrollerne.

Men også en stor film, fordi den er nytænkende. Den indholder flere genrer på en gang – romantisk drama, spændingsfilm, og samtidig er den en kritisk kommentar til verden i dag og den fremtid, der måske kommer.

Absurditet er det første ord, der falder mig ind, når jeg tænker på filmen.

Thomas Vinterberg har udtalt, at filmen er ment som Mogens Rukov (med-manuskriptforfatteren) og hans eget syn på verdens tilstand. For dem har verdens tilstand nået et absurd stadie.

Vi er placeret i en verden, hvor folk falder døde om p.ga. kulde i hjertet. I Uganda er der udfald i tyngdekraften, så folk svæver frit i luften. Ydermere sner det midt i juli på den nordlige halvkugle.

Filmens centrum er det polske ægtepar John (Joaquin Phoenix) og Elena (Claire Danes) Marchewski. Hun er en berømt skøjteprinsesse og han professor. Elena ejes af firmaet Ice International, de optræder som hendes kærlige familie, men alt er ikke, hvad det giver sig ud for at være. Elena er angst, da hun fornemmer at hun er i fare, og beder John om at hjælpe hende.

De to historier bliver smukt kædet sammen. Man ser John og Elena kæmpe for deres kærlighed i en verden, hvor der ikke er plads til den.

Thomas Vinterberg og Mogens Rukov har lavet en modig film. De kunne have lavet en film a la ‘Festen’ og derved have en sikker succes ved hånden. I stedet har de valgt at lave en film, der kommer fra hjertet. En hyldest til mennesket og kærligheden. De viser et billede af en verden, der kan blive til virkelighed, hvis vi bare lader stå til og accepterer tingenes tilstand.

Thomas Vinterberg:
“It's all about love”

Billedtekst:
Thomas Vinterbergs film “It’s all about love” er en stor film, fyldt med absurditeter

Flere artikler fra nr. 211

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Christina Munk

Siden er vist 1334 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside