Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 211 – Februar 2003 – side 11

Klassekamp på kirkegården

Jakob L. Krogh

Den 4. november gik gravermedhjælperne på nogle af landets landsby-kirkegårde i strejke. Siden er konflikten blevet udvidet med solidaritetskonflikt på flere kirkegårde og krematorier. Det kan blive en lang konflikt.

- De lokale menighedsrådene var villige til at starte forhandlinger, men da kirkeministeriet hørte det, stoppede de forhandlingerne. Derefter sendt de brev til alle menighedsråd om ikke at indgå overenskomster. Grunden er, at de ikke ønsker overenskomster, hvor man fastsætter løn og arbejdsforhold gennem cirkulærer, siger Morgens Nielsen, der er næstformand for de strejkende i Kbh.

Socialistisk Arbejderavis har talt med gravermedhjælper Lene Thestrup Nielsen fra Horsens Kirke.

- Vi gik i strejke få at få samme løn for samme arbejde. I dag kan gartnere på bykirkegårderne få op til 30.000 kr. mere i løn, selv om vi laver nøjagtig det samme.

- Vi har under hele konflikten varslet ny strejker, udvidelser og sympatistrejker en måned før, så kirkeministeriet har haft alle muligheder for at stoppe konflikten, men vi har ikke hørt noget fra dem. Derfor følte vi, det var nødvendigt at udvide konflikten til også at omfatte krematorierne.

- Vores eneste mulighed er at lukke endnu flere krematorier så der opstår større køer til kølehusene. Men vi håber snart, at høre fra kirkeministeriet, så vi kan komme tilbage i arbejde igen.

- Men vi går ikke i arbejde igen med uforrettet sag.

Flere artikler fra nr. 211

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 1166 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside