Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 212 – Marts 2003 – side 8

Film

8 Mile: Back to reality

Christina Munk

Titlen på Curtis Hansons (‘LA Confidential’, ‘Wonderboys’) nye film ‘8 mile’ refererer til den vej, der adskiller den sorte og den hvide ghetto i Detroit.

Filmen kredser om Jimmy ‘Rabbit’ Junior (Marshall Bruce Matters III med kunstnernavnet Eminem) som har et meget brændende ønske: At blive succesfuld rapper, da det er hans eneste chance for at komme væk fra det slumområde, han bor i.

Hans verden kan man med et mildt ord beskrives som trøstesløs. Hans forhold til hans kæreste er lige gået i stykker. Derfor står han uden lejlighed og bil. Hans mor (Kim Basinger) er ensom, doven og fordrukken, hendes største glæde er den ugentlige bingoaften.

Miljøet er råt skitseret i mørke og dystre farver. Hvilket former en naturlig helhed med filmens personer, hvis hverdag består af forfald. Jimmy arbejder på en fabrik, hvor hans overordnede hele tiden efter ham.

Det er musikken og vennerne der holder ham oppe. Han får ofte af vide, at de tror på ham. Jimmys ven Future afholder det, der kaldes ‘Battle’, som er en dyst på ord mellem to rappere, hvor det gælder om at nedgøre den anden så meget så muligt. Det er publikum, der afsiger dommen om hvem, der er den bedste. At vinde disse dyster er vejen til respekt og anerkendelse. Jimmy Rabbit ser disse battles som en flugt fra den trøsteløse hverdag.

Eminem er forbløffende god som rapperen Jimmy Rabbit. Han portrætterer med succes en person, der konstant er på kanten af at eksplodere.

En af filmens positive træk er, at den giver et troværdigt billede af, hvordan disse fattige mennesker hver dag må kæmpe for at overleve.

 

Flere artikler fra nr. 212

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Christina Munk

Siden er vist 1444 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside