Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 213 – April 2003 – side 5

Skoleelever i kamp mod krigen

Med trommer og bannere

Elever fra 8-9. klasse på Kragelundsskolen strejkede, ligesom elever på 20-25 andre folkeskoler i Århus, fredag den 21. marts i protest mod Bush, Blair og Anders Foghs krig mod Irak.

Skoleelever i aktion imod krigen

Skoleelever i aktion imod krigen.

Niels, som går i 8.klasse, var en af drivkræfterne bag strejken. Han er elevrådsformand, med i Århus Ungdom for Fred og medlem af ISU og IS. Om strejkedagen fortæller Niels til Socialistisk Arbejderavis:

- Jeg fremlagde ideen om en strejkedag mod krigen i elevrådet, og folk var positive. I det første frikvarter blev der lavet bannere – 15 styk, og kl. 10 mødtes vi i skolegården. Jeg holdt en lille brandtale og folk klappede. Og så gik vi i gang med at få resten af skolen med.

Med trommer og bannere løb vi rundt i alle klasserne og råbte “Ingen krig mod Irak” – deltag i strejken. 35-40 stykker bakkede op, og så besluttede vi at få de andre skoler i området med.

Med bannere, trommer og råb gik vi til Rundhøjskolen. Biler på gaden dyttede venligt til os, og på skolen fik vi to 9. klasser med.

Så gik turen til Holmeskolen, og her fik vi flere med. Next stop var Rosenvangsskolen. Vi kom marcherende ind i skolegården midt i deres frikvarter. Efter et kvarter havde vi opbakning fra 3 klasser. Sidste skole vi nåede var Viby skole. Her fik vi nogle få med – de fleste havde fået fri.

På vejen hjem blev der råbt og sunget. Og mobiltelefonerne blev brugt – og sms-ere om demonstrationen kl. 14 foran Rådhuset blev sendt afsted.

Jo, det var en fantastisk god oplevelse at mærke, at vi kunne få folk med i strejke og demonstration mod krigen. Og selve demonstrationen foran Rådhuset – hvor vi var 5-600 – var enorm fed.

Nu handler det om at få endnu flere skoleelever med i Århus Ungdom for Fred og få lavet flere aktioner mod krigsmagerne.

Flere artikler fra nr. 213

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1982 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside