Socialistisk Arbejderavis
Nr. 216 – Juli 2003 – side 2
Unge indvandrere marginaliseres
Dansk Folkeparti benyttede afslutningsdebatten i Folketinget til igen-igen at markere sin sorte politik, ved at kræve strammere kurs overfor det de kalder “hærgende indvandrerbander, der stikker og slår og skyder om sig i befærdede strøg”.
Pia og hendes hylekor råber om hårdere straffer, straf til unge under 15 år, og flere ressourcer til politiet. Men den “omfattende grove vold”, som tvinger Pia til at bevæbne sig med peberspray, udgør faktisk mindre end en procent af al anmeldt kriminalitet.
Bydelen Vollsmose i Odense, er udpeget som et af de værste problemområder. Men virkeligheden er en anden. I løbet af tre år er kriminaliteten blandt unge under 17 år faldet med 40 %, og det er ikke sket pga. hårdere straffer eller mere politi, men gennem målrettet social indsats.
Når unge indvandrere alligevel er noget overrepræsenteret i kriminalitetsstatistikkerne, er det som følge af regeringen og Dansk Folkepartis diskriminerende anti-integrationspolitik, og ikke p.g.a kulturforskelle. Og det siger alt om det sociale armod regeringens politik påfører flygtninge- og indvandrere i Danmark.
Center for Ungdomsforskning på RUC har undersøgt forholdet mellem politi og unge indvandrere. Undersøgelsen konkluderer, at unge betjentes forudindtagede holdning til unge indvandrere tit fører til, at der udvikler sig konflikter mellem politi og unge indvandrere.
Unge indvandrere oplever gentagen patruljering, unødig voldsom behandling fra politiet og stadig mistænkeliggørelse, og dette øger marginaliseringen af denne gruppe, og er med til at fremprovokere sammenstød med politiet.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe