Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 2

Det mener vi

Kæmp for velfærd og solidaritet – ikke en lillefinger til racisterne

Ud over varme dage og agurkenyheder har sommeren i Danmark budt på racistiske svinestreger i flæng fra regeringen og Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti åbnede sommeren med at foreslå, at Danmark skal træde ud af menneskerets-konventionen – den er jo så besværlig at overholde når indvandrings- og integrationspolitiken skal være så racistisk som muligt. Nu kræver Dansk Folkeparti, at man skal fratage en dødsdømt dansker i Marokko hans danske statsborgerskab, og så i øvrigt lade ham sejle sin egen sø. Og så skal det være forbudt at bære hovedbeklædning i skolerne. Velkommen tilbage til middelalderen.

Bertel Haarder har forsøgt at følge trop med DFs reaktionære linie, ved bl.a. at foreslå straf af ledige forældre, der ikke følger deres børn i skole. Mange af disse forrykte forslag er faldet til jorden, men tusinder af mennesker lider dagligt under Bertels og Pias racismekonkurrence. For samtidig med at Bertel og Pia forurener den offentlige debat, rykker de også grænserne for, hvor meget chikane og racisme man kan komme af sted med at udsætte andre mennesker for. Personer med indvandrerbaggrund udsættes for verbale og fysiske racistiske overfald, og i Århus og i Rødovre er nazistiske grupper vokset i omfang, og går nu på gaden med nazi-propaganda.

Det er skammeligt, at de eneste politikere der for alvor går i offensiven mod regeringens og DF’s racistiske politik, er regeringspartiernes bagland selv. Men selv om venstreliberalisternes modstand mod den sorte politik er velkomment i flygtninge- og indvandringspolitikken, så er deres politik højst uønsket på alle andre områder. Det er de samme liberalister, der helst ser Christiania ryddet og taler varmt for skattelettelser til de rige, og udsalg på “velfærdsmarkedet”.

Det nye regeringsgrundlag som Fogh & co. vil offentliggøre over sommeren vil være et gustent sammenkog af liberalismens værste sider, pakket ind i nykonservativ straf- og konsekvens-politik.

Ideen om at straffe studerende eller arbejdere, der ikke fuldfører deres studium til tiden eller forlader arbejdsmarkedet for tidligt, handler ikke om arbejds- eller samfundsmoral. Tværtimod handler det om, at erhvervslivets behov for disciplineret og effektiv arbejdskraft skal gå før hensynet til samfundet og de mennesker der opbygger og lever i samfundet. Og når flygtninge og indvandrere skal straffes for ikke at være ”danske” nok, eller for overhovedet at tillade sig at søge om ophold i landet, handler det ikke om at her er fyldt op med mennesker i landet, eller om at alt ikke-dansk er en trussel mod samfundet. Tværtimod ville samfundet få store problemer uden tilstrømning af nye værdier, kulturer og mennesker fra andre steder i verden. Den reelle trussel mod et mangfoldigt og blomstrende kultur- og samfundsliv i Danmark er Fogh-regeringen og Dansk Folkepartis sorte politik, med ensretning og censur, nedskæring på alternative kultur- og samfundsprojekter og truslen om at lukke Christiania.

Konsekvens- og straf-politiken og den ekstreme hetz mod udlændinge i (og udenfor) Danmark handler reelt om, at magthaverne og politikerne har en helt konkret interesse i, at få os til at sparke nedad i stedet for opad. Sparkede vi alle opad imod den regering og de magthavere, der er ansvarlige for forringelserne af velfærden, arbejdsløsheden og truslen mod Christiania, ville vi så let som ingenting kunne vippe dem af magten – og det er de godt klar over.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Siden er vist 2582 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside