Socialistisk Arbejderavis
Nr. 217 – August 2003 – side 3
Bevar Christiania
Pusher Street
Klaus B. Jensen
Det åbenlyse hashsalg i Pusher Street på Chris-tiania er et varmt emne i debatten omkring lukningen af Fristaden. Ifølge chefpolitiinspektør Kai Vittrup er Pusher Streets dage talte, det er kun et spørgsmål om tid, før gaden bliver ryddet.
Christianitterne vil selv have lov til at bestemme over Fristaden og ønsker ikke, at Kai Vittrup og Københavns politi skal rydde Pusher Street, for som de siger på Christiania: “Hvad bliver så det næste?”
“Vi har ikke et narkoproblem, det er det omgivende der har et narkoproblem,” siger christianit Britta Lillesøe: “Siden junkblokaden i 1979, hvor Christianias pushere fik valget om at holde sig fra hårde stoffer eller blive smidt ud af Christiania, har vi ikke haft problemer med hårde stoffer på Christiania.”
Skjult guldgrube
En lukning af Pusher Street vil betyde, at gadens mange kunder skal ud på gaden og i hashklubber, hvor adgangen til hårdere stoffer er ligetil, frem for de kontrollerede rammer Pusher Street befinder sig i – selv politiet har fornyeligt erkendt, at man aldrig har fundet hårde stoffer på Christiania.
“Det kan undre mig, hvorfor de ansvarlige politikere ikke for længst har set hvilken guldgrube, der ligger foran dem ved at beskatte cannabis på samme måde som alkohol og cigaretter. Det er derfor, vi foreslår et reguleret salg af cannabis under kontrollerede forhold, så det bliver adskilt fra de hårde stoffer,” siger Britta Lillesøe, der var en del af den ekspertgruppe, der i foråret foretrådte for Folketingets sundhedsudvalg for at argumentere for en legalisering af cannabis.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe