Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 3

Bevar Christiania

Pusher Street

Klaus B. Jensen

Det åbenlyse hashsalg i Pusher Street på Chris-tiania er et varmt emne i debatten omkring lukningen af Fristaden. Ifølge chefpolitiinspektør Kai Vittrup er Pusher Streets dage talte, det er kun et spørgsmål om tid, før gaden bliver ryddet.

Christianitterne vil selv have lov til at bestemme over Fristaden og ønsker ikke, at Kai Vittrup og Københavns politi skal rydde Pusher Street, for som de siger på Christiania: “Hvad bliver så det næste?”

“Vi har ikke et narkoproblem, det er det omgivende der har et narkoproblem,” siger christianit Britta Lillesøe: “Siden junkblokaden i 1979, hvor Christianias pushere fik valget om at holde sig fra hårde stoffer eller blive smidt ud af Christiania, har vi ikke haft problemer med hårde stoffer på Christiania.”

Skjult guldgrube

En lukning af Pusher Street vil betyde, at gadens mange kunder skal ud på gaden og i hashklubber, hvor adgangen til hårdere stoffer er ligetil, frem for de kontrollerede rammer Pusher Street befinder sig i – selv politiet har fornyeligt erkendt, at man aldrig har fundet hårde stoffer på Christiania.

“Det kan undre mig, hvorfor de ansvarlige politikere ikke for længst har set hvilken guldgrube, der ligger foran dem ved at beskatte cannabis på samme måde som alkohol og cigaretter. Det er derfor, vi foreslår et reguleret salg af cannabis under kontrollerede forhold, så det bliver adskilt fra de hårde stoffer,” siger Britta Lillesøe, der var en del af den ekspertgruppe, der i foråret foretrådte for Folketingets sundhedsudvalg for at argumentere for en legalisering af cannabis.

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 1821 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside