Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 4

SF og Enhedslisten på skråplan i København

Jan Hoby

23. maj vedtog S, CD, Radikale, SF og Enhedslisten en Børneplan, som skal udbygge kapaciteten på børneområdet de kommende år. Selv om intentionen i Børneplanen er at sikre alle børn i Københavns Kommune et pædagogiske tilbud, så er planen også et udtryk for politisk inkompetence.

Med Børneplanen står man i dag i en situation, hvor hverdagen bliver forringet for hundredvis af børn, og ansatte vil få dårligere fysisk og psykisk arbejdsmiljø i 44 daginstitutioner.

Samtidig med at borgerrepræsentationen bygger nye daginstitutioner, betyder Børneplanen, at 44 daginstitutioner har fået et siciliansk tilbud om, at de “frivilligt” skal opnormere deres vuggestue-grupper fra 12 børn til 14 børn.

Det skal ske for at fremskaffe 200 akutpladser til forældre, som er blevet gidsler for politikernes uduelighed.

At udvide vuggestuegrupperne er en katastrofe, mener personalet i vuggestuen Carl Nielsen:

“Selv om der ville blive tilført nogle personaletimer mener vi ikke at det afhjælper problemet med, at gruppestørrelsen bliver for stor – tværtimod!”

Privatisering

Med Børneplanen sikrer SF og Enhedslisten også privatisering af børnepasningen i København. Med godkendelsen af virksomheden Bruger-Hjælper Formidlingen har venstrefløjen åbnet døren for nyliberalistisk privatisering.

Selvom både familie- og arbejdsmarkedsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) og Rikke Fog-Møller (Ehl) er modstandere af privat pasning har de sagt JA!

Og det endda i en udgave, som er mere ekstrem, end selv Venstre har forestillet sig.

Pengene skal nemlig følge barnet. Forældrene får udbetalt 5.700 fra kommunen, som de så, sammen med en brugerbetaling på 2400 kroner, kan bruge til at købe pasning for hos Bruger-Hjælper Formidlingen. Der er altså snak om en ultra-privatiseringsform, hvor forældrene vil komme til at fungere som arbejdsgivere.

Københavns kommune har indgået aftalen med Bruger-Hjælper Formidlingen, fordi de kan skaffe de nødvendige lokaler! Men hvorfor er det lige, at kommunen ikke kan?

Enhedslisten ser sig selv som den antikapitalistiske bevægelses talerør, men i København sparker de nedad på børn og arbejdere. Pædagoger, medhjælpere og forældre må sammen vise, at der er et andet alternativ til deres plan. Pædagoger og medhjælper i Assens smed ISS på porten, og fritidshjems- og klubpersonalet satte i år 2000 Københavns Kommune på plads.

“Det kan godt betale sig at råbe op, og sige fra. Det skal gøres over for politikerne. Frem for alt er det vigtigt ikke bare at lade stå til,” udtaler Mette Grønbjerg Rønnow, forældre i Carl Nielsens vuggestue på Østerbro København.

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
SF
Enhedslisten

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 3697 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside