Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 9

Kommentar

Normalisér Per Stig!

Anders Schou

Nu vil regeringen så normalisere Christiania, og det er egentlig ganske besynderligt. Københavnere har i årtier betragtet Christiania, som en normal del af storbyens virkelighed, og turister og provinsboere har følt, at fristaden var et af de steder, de måtte besøge, hvis de skulle kunne sige, at de havde set hovedstaden.

Der er så meget andet at slå ned på, hvis man accepterer regeringens præmis – at alt unormalt og underligt bør afskaffes.

Kunne vi for eksempel ikke få normaliseret narkotikalovgivningen. Undersøgelser viser, at en tredjedel af alle voksne danskere har prøvet at ryge cannabis, og det samme gælder 18 % af landets 9. klasses elever. Stoffet er altså såre udbredt og normalt, og hvis det virkelig var voldsomt skadeligt, ville effekten kunne mærkes massivt på hver eneste arbejdsplads og skole. Til sammenligning ryger godt 28 % af danskerne i dag tobak, og trods mange restriktioner er et forbud næppe lige om hjørnet. Normaliser paragrafferne – frigiv hash.

Regeringen kunne også forsøge at normalisere sig selv.

Vi har for eksempel en udenrigsminister, Per Stig Møller, som ikke kan huske, hvorfor han mente, at Danmark skulle i krig mod Irak. Manden hævder i ramme alvor, at han ikke har sagt, at Irak havde masseødelæggelsesvåben. Enten har han kommet for meget af det sjove i piben for ofte, eller også tror han, at vi andre har gjort det. Men skulle hukommelsen svigte, kan man kigge i Folketingets referater, hvor hvert ord, som bliver sagt, også bliver skrevet ned. Det burde en erfaren politiker vide, for der kan man se, at Per Stig Møller et utal af gange nævnte, at Iraks masse-ødelæggelsesvåben var krigens ene årsag.

Den anden var Iraks forbindelse til terrorgrupper. Den ene gruppe var en iransk modstandsgruppe, som Per Stig Møller selv har kaldt frihedskæmpere, og den anden opererede fra et kurdisk kontrolleret område.

Udenrigsministeren går endda for at være regeringens intellektuelle kapacitet, men det kan selvfølgelig være, fordi han i modsætning til statsministeren ikke har mistet talens brug.

Regeringen burde normalisere sine løgne og sig selv, så den samlede befolkning ikke tror den har fået en kollektiv paranoid alkoholpsykose.

Men egentlig burde vi gribe om nældens rod og normalisere verden. Iagttagere fra det ydre rum ville synes, at der var nok at tage fat på. For eksempel, at magthaverne i den ene del af verden, gør alt for at mindske fødevareproduktionen, mens folk i en anden del af verden dør af sult.

Eller den kendsgerning, at mens sult altså er en hyppig dødsårsag mange steder på kloden, så tager overvægt andre steder livet af mange.

Eller den absurditet, at verdens få hundrede rigeste mennesker ejer lige så meget som den fattigste halvdel af klodens indbyggere.

Eller at det er så uhyggeligt svært for udenforstående at lære jordiske sprog. For eksempel kan man være sikker på, at når en magtfuld person taler om behovet for fred og sikkerhed, så vil han det næste øjeblik starte en krig, som skaber kaos.

Lad os håbe, vi får socialisme, før menneskeheden opnår kontakt med intelligensvæsner fra andre planeter. Ellers vil de blot tro, at de har været udsat for et dårligt kosmisk trip og haste videre fast besluttede på at lægge deres foretrukne euforiserende middel på hylden.

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Anders Schou

Siden er vist 2181 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside