Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 10

Marxism 2003

Klaus B. Jensen

I starten af juli afholdt ISU's søsterparti i England, Socialist Workers Party, Marxism 2003. Det var en uge fyldt med spændende oplæg og sprængfyldt med politiske debatter, hvilket også kan være svært at undgå når 6000 socialister er samlet på samme sted.

“Det var fedt at komme på Marxism fra lille Danmark, hvor jeg har siddet i antikrigs-gruppen på RUC, og haft et abstrakt billede af, at der var tusindvis af mennesker rundt omkring i verden, der lavede det samme som vi gjorde,” fortæller Jesper Juul Mikkelsen, der deltog på Marxism for første gang.

“Man kunne nærmest føle selvtilliden og engagementet lyse ud af de mange tusinde deltagere, der havde været direkte involveret i at skabe antikrigsbevægelsen verden over. Det var fedt at føle sig som del af en verdensomspændende bevægelse, Marxism gav selvtilliden et boost, og vi skal bringe erfaringerne videre til vores antikrigsgrupper.”

Det helt centrale tema for Marxism 2003 var selvfølgelig: Hvordan kommer vi videre fra den enorme krigsmodstand i foråret?

“Intet vil være det samme som før 15. februar. Millioner af mennesker har oplevet ikke kun at være en del af en enorm international bevægelse, men også at bevægelsen var tæt på at stoppe krigen, vælte regeringer osv. Vi var en del af “verdens anden supermagt”, siger Jørn Andersen, medlem af ISU og koordinationsgruppen i “Nej til krig”, og fortsætter: “Det er ikke noget, man bare glemmer bagefter. Det har sat sit præg på såvel aktivister som “menige” deltagere. Det har udvidet grænserne for, hvad der er muligt.”

“Der er ingen tvivl om, at krigen – og kampen om “historien om krigen” – stadig er et vigtigt spørgsmål. Derfor bliver 27. september stadig et vigtigt mobiliserings-fokus for antikrigs-bevægelsen. Men det kan sagtens være andre spørgsmål, som bringer bevægelsen videre. Et eksempel er strejkerne i bl.a. Frankrig og Østrig. Et hjemmeligt eksempel er forsvaret for Christiania.”

“Sådanne spørgsmål vil kunne tiltrække langt flere til aktiv modstand end før 15. februar, hvis vi sammen med andre gør dem til et konkret fokus for aktivitet,” slutter Jørn Andersen.

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 1476 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside