Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 11

Palæstina

Fredsvagter chikaneres

Ida H. Jakobsen

Israel fortsætter det ulovlige byggeri af den forhadte apartheid-mur, der skal “indhegne” Vestbredden.

Israelske soldater angriber og arresterer fredsvagter

Israelske soldater angriber og arresterer fredsvagter der demonstrerer mod opførelsen af den forhadte “apartheid-mur” på Vestbredden.

Muren opføres langt inde på palæstinensisk jord, og ind-skrænker derved det palæstinensiske område, og ødelægger flere landsbyer og vig-tig landbrugsjord.

Opførelsen møder massive protester, og i flere palæstinensiske byer er der demonstrationer jævnligt.

For nyligt blev 41 internationale og israelske fredsaktivister, heriblandt danskeren Daniel Rindorf, tilbageholdt af det israelske militær. Fredsaktivisterne havde deltaget i en fredelig protest mod opførelsen af den såkaldte Apartheid-mur i landsbyen Mas’ha ved Qalqilya på den besatte Vestbred. Flere af de ikke-voldelige aktivister blev slået af soldaterne.

Frederik Lind rejste i sommer med Palæstina Fredsvagterne til Palæstina, og blev arresteret af det israelske politi for at deltage i protester mod opførelsen af muren.

“Vi var fire internationale fredsvagter, sammen med en del børn og unge fra den lokale palæstinensiske landsby. Vi havde slået telt op i nærheden af muren, og fik de første par dage stiltiende accept til at være der fra de israelske soldater. Men efter et par dage blev vi – uden varsel – omringet af 40-50 politi- og sikkerhedsvagter, og arresteret.

Herfra blev vi bragt til en militærbase, hvor to af de andre fredsvagter nåede at få bank af politiet.”

Frederik Lind sad i israelsk fængsel i 14 dage inden han blev udvist fra landet. I fængslet sultestrejkede han, sammen med de andre fredsvagter, i to dage i protest mod behandlingen af de palæstinensiske fanger.

“Ham, der sad i cellen over for os, havde siddet fængslet i over fem måneder, og havde kun set solen to gange i denne periode. Han var sigtet for at have stjålet en bil, og solgt den videre. Men ham, han var sigtet for at have solgt bilen til, sad i fængsel på det tidspunkt, forbrydelsen skulle have fundet sted. Hans retssag har været udsat to gange, så manden sidder der uden dom.”

Palæstina Fredsvagterne arrangerer offentlige møder og foredrag rundt om i landet. For nærmere information, se www.palestinafredsvagter.dk

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Palæstina

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 2696 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside