Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 11

FOA

Når fagforeningen svigter

Peter Iversen

Social og sundhedsassistenter er vrede på deres egen fagforening FOA – Forbundet af Offentligt Ansatte. Da der sidste år blev lavet en ny overenskomst med kommunerne, skaffede FOA sine medlemmer en forringet overenskomst, der for en del medlemmer ansat på plejehjem betyder lønnedgang.

Det har gjort de plejehjems-ansatte sure på deres egen fagforening.

I Århus gik ca. 400 utilfredse  medlemmer i demonstration mod deres egen fagforening d. 31. juli. Vreden er stor hos dem, der har mistet penge. Der kan være tale om op til 1000 kr. om måneden, der mangler i lønudbetaling – og det hos en gruppe, der i forvejen er lavtlønnet. Så foran fagforeningskontoret i Århus gjaldede råbene: Boykot FOA! Boykot FOA! Ud med FOA! Ud med FOA!

FOA’s forhandlere havde ved overenskomstforhandlingerne ikke kunnet overskue konsekvenserne ved det forlig, som de indgik med de kommunale arbejdsgivere sidste år. Hovedforhandleren, den tidligere sektorformand Lene B. Hansen, har da også fået et mistillidsvotum og har måttet nedlægge sit hverv. På et årsmøde 24. september skal der vælges en ny sektorformand.

Men det hjælper ikke de svigtede medlemmer her og nu. Det hjælper heller ikke, at den lokale afdeling i Århus havde opfordret sine medlemmer til at stemme nej til overenskomstforliget. Medlemmerne vil ikke vente til næste overenskomstfornyelse i 2005.

FOA bør straks rette op på sine egne fadæser og kræve nye forhandlinger med kommunerne. Hvis kommunerne ikke vil betale, så må de tvinges gennem strejker og aktioner.

Det kan ikke være rigtigt, at kommunerne skal tjene på, at FOA’s forhandlere sov i timen, så de plejehjemsansatte har måttet gå ned i løn. Nu må fagforeningen vågne op.

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
FOA – Fag og Arbejde

Se flere artikler af forfatter:
Peter Iversen

Siden er vist 1984 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside