Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 217 – August 2003 – side 12

Masseødelæggelsesvåben

Løgnere med blod på hænderne

Frank Antonsen

Tonsvis af bomber blev kastet over det forarmede Irak og tusindvis af uskyldige irakere blev dræbt. Alt sammen under henvisning til diktatorens masseødelæggelsesvåben. Det skulle være ganske vist.

Anders Fogh og Per Stig Møller

Tro kan flytte bjerge – og måske også masseødelæggelsesvåben.

Godt nok kunne ingen af FN’s våbeninspektører finde noget som helst tegn på, at landet besad de frygtede våben. Og godt nok førte en tidligere leder af våbeninspek-tørerne, Scott Ritter, en storstilet kampagne, hvor han rejste verden rundt, og fortalte at der ikke fandtes den slags våben i Irak. Men Bush, Blair og Fogh vidste bedre.

De havde nemlig stensikre beviser på eksistensen af masseødelæg-gelsesvåben i Irak, og hvis de ikke blev fundet, var det simpelthen fordi Saddam Hussein skjulte dem. Måske i nogle af sine mange paladser. Men de var der helt sikkert.

Den 12. november og igen d. 15. november 2002 udtalte Fogh for eksempel til Folketinget, at ”vi er overbevist om, at Irak har masseødelæggelsesvåben”. Og Per Stig Møller udtalte dengang, Folketinget skulle beslutte at deltage i invasionen og den efterfølgende besættelse af Irak, ”han har skjult de masseødelæggelsesvåben.” Hvorefter han kommer med sit mest knusende argument: ”Vi kan jo se, når vi ser CNN, at man forsyner mennesker, som er i kampzonen, med gasmasker, fordi man præcis ved..., at han har de masseødelæggelsesvåben.”

Altså: han har de våben, fordi mange tror han har dem. Det samme argument blev brugt i middelalderen til at ”bevise” Guds eksistens.

Myrdet irakisk soldat

Her er de rigtige ofre for masseødelæggelsesvåben: En, blandt tusinder af irakiske soldater, der blev myrdet af invasionsstyrkerne under krigen mod Irak.

Efter regimets fald omkring første maj, har landet været besat af engelske og amerikanske tropper. De har nu haft fri adgang til hele landet, og til at afhøre alle de ville. Stadig har de intet fundet. Alle deres ”sikre” beviser viste sig at være falske.

Det har gjort især Blairs position særdeles usikker, og den engelske premierminister ligner mere end slagen mand. Det er meget muligt, regimeskiftet i Irak snart får et ekko i et tilsvarende skifte i Storbritannien. Også Bush har problemer. Hans opbakning i befolkningen daler støt. Det samme gør opbakningen til besættelsen.

Men hvad med herhjemme? Hvorfor går den danske opposition ikke mere offensivt til angreb på den morderiske og løgnagtige regering? I debatterne i Folketinget var Enhedslisten og SF de eneste, der ikke umiddelbart købte de sikre ”beviser” om masseødelæggelsesvåbnene. Og de var også de eneste, der påpegede, at Saddams tidligere forbrydelser var sket med støtte af Vesten.

Det er ikke nok bare at stille nogle spørgsmål i Folketinget. Det er heller ikke nok, blot at kræve, at en uvildig kommission skal kulegrave sagen. Al den slags juridisk navlepilleri fører ingen steder hen. I stedet må vi kræve Fogh og Per Stigs afgang. Og cheferne for efterretningstjenesterne fyret. Ofrene for deres løgne er ikke snydte folketingspolitikere, men de tusinder af irakere der hidtil har mistet livet. Regeringen har blod på hænderne, og løgne på samvittigheden.

Sagt om masseødelæggelsesvåben

”Det bliver rapporteret, at Irak fremstiller masseødelæggelsesvåben. Det er kemiske og biologiske våben, hvor bare et syltetøjsglas fyldt med disse dræbermidler fordelt i et vandreservoir er nok til under forfærdelige lidelser at slå millionbyers befolkninger ihjel.”

Helge Adam Møller (K), d. 19. marts 2003

”Det har ikke været deres (våbeninspektørernes) opgave at bevise, at Irak har masseødelæggelsesvåben. Det har været Saddam Hussein, der selv skulle gå til bekendelse.”

Peter Skaarup (DF), d. 19. marts 2003

“Irak må og skal ikke kunne slippe af sted med at udvikle og lagre masseødelæggelsesvåben.”

Troels Lund Poulsen, udenrigspolitisk ordfører (V), d. 14. november 2002

”Det er klart, at der i regeringens svar til Folketinget skulle have stået, at muligheden for produktion af masseødelæggelsesvåben var til stede – og ikke, at irakerne allerede havde den slags våben.”

Troels Lund Poulsen (V), d. 25. juli 2003 til Information, efter det kom frem, at regeringens materiale var fyldt af fejl

Flere artikler fra nr. 217

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Frank Antonsen

Siden er vist 2452 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside