Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 4

Miljøpolitik til folkeafstemning

Rikke Holm

Et grønt oprør mod den sorte regering har længe været tiltrængt.

Fogh-regeringen har ført krig mod natur og miljø siden den kom til magten, og på trods af protester og indsigelser fra miljøorganisationerne har de fortsat deres naturfjendske kurs – også med den nye finanslov, som Svend Auken kalder “terror-virksomhed mod dansk natur”.

Nu bliver det tydeligt for flere og flere, at regeringen kun ændrer politik, hvis de bliver tvunget til det.

Derfor har Dagbladet Information i en leder den 8. august foreslået, at oppositionen omsætter retorikken til handling og kræver en folkeafstemning om regeringens planlagte forringelser af natur- og miljøbeskyttelsen.

Der skal 60 folketingsmedlemmer til at udløse en folkeafstemning og SD, SF og Enhedslisten har tilsammen 68. Partierne har udtalt sig positivt overfor ideen som vi i ISU også hilser velkommen.

En afstemning på miljøområdet vil ikke falde ud til regeringens fordel og det vil samtidig skabe et skærpet politisk diskussionsklima, hvor folk tvinges til at tage stilling.

Massemobilisering

Men den slags parlamentariske initiativer kan ikke stå alene. Vi ved af erfaring, at folketingspolitikere ikke nødvendigvis er klodens hurtigste folk og derudover er miljøspørgsmålet alt for vigtigt til at overlade det til politikerne. Det angår os alle og er som sådan også en kamp som vi alle bør være involverede i.

Derfor er det vigtigste massemobilisering i befolkningen.

Socialistisk Arbejderavis har talt med en række miljøorganisationer som alle er meget bekymrede og kritiske over for regeringens miljøfjendske kurs. Jan Søndergård fra Greenpeace siger: “Vi kan nok engang konstatere, at der er tale om voldsomme nedskæringer. Det regeringen foretager sig er direkte rystende.” Men det er nødvendigt med handling.

Alle røde og grønne organisationer må sætte sig sammen og blive enige om en fælles aktionsdag, så vi også uden en folkeafstemning kan vise den sorte trio – Fogh, Schmidt og Lomborg, at vi er et meget stort flertal, der kræver en anden politik, hvor mennesker, miljø og klodens fremtid kommer før hensynet til landbrug, erhvervsliv og profit.

Sagt om regeringens miljø-politik:

“Så skete det igen: Regeringen tog den store machete og skar vitale dele af miljøområdet. Et område hvis blødning endnu ikke er stoppet siden nedskæringerne i 2002 og 2003”

(WWF Verdensnaturfonden)

Billedtekst:
Dette kan blive hverdag for os her i Danmark, hvis regeringen får lov til at fortsætte sin miljøskadelige politik.

Se også:
SAA 218: Thulebasen: Vi får regningen for USA’s miljøsvineri

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Miljø

Se flere artikler af forfatter:
Rikke Holm

Siden er vist 1728 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside