Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 6

Regeringen optrapper sin racistiske politik

Hvor er oppositionen?

Ida H. Jakobsen

Regeringens beskidte etniske udrensningskrig kender ingen grænser. Nu bryder Bertel og co. hjernen for at finde ud af en løsning på, hvordan de bedst muligt kan gøre familiesammenføringerne endnu mere diskriminerende. Det er jo synd for de få etniske danskere, der rammes af lovgivningen. Og regeringen balancerer på grænsen af apartheid.

Bertel Haarder

Bertel Haarder, chef for det danske apartheid-ministerium.

FN definerer apartheid bl.a. som et system, der diskriminerer – økonomisk, socialt, retmæssigt og politisk mellem grupper af forskellig racemæssig og etnisk oprindelse. Tyg lige over det, mens du tænker på de 1400 mennesker, der lever på starthjælp – halvdelen af det en dansker får. Og mens du tænker på de unge piger med tørklæde, der dagligt udsættes for racistiske og islamofobe udfald fra Pia, Bertel og co., eller de muslimske studerende, der overvåges af PET på Københavns Universitet – bare fordi de er muslimer.

Og du kan også sende en lille tanke til de mennesker, der, efter at have afsonet almindelig fængselsstraf, modtager straf nummer to i form af udvisning fra Danmark. Er det lighed for loven? Er det respekt for det enkelte menneskes liv og frihed? Det er diskrimination.

Det er apartheid. Og det er beskæmmende, at hverken fagbevægelsen eller oppositionen har nosser til at tage et frontalt opgør med denne vanvittige politik. Socialdemokraterne væver rundt i frygt for at splitte partiet, og en forfejlet tro på at de kan konkurrere om Dansk Folkepartis stemmer. Og SF og Enhedslisten løber rundt som hovedløse høns, der hellere vil banke en mindre gruppe muslimske fundamentalister oven i hovedet, end opbygge en offensiv mod regeringens åbenlyse racisme.

I al den tid SF og Enhedslisten laver alle mulige forbehold over for “muslimske fundamentalister”, vil de ikke være i stand til at alliere sig med de mange mennesker – danskere, som indvandrere – der råber efter et opgør med apartheid-regeringens racisme. Det er ikke indvandrere, der skaber racisme, men regeringens etniske udrensning og diskrimination.

Regeringens korstog mod alt, der står i vejen for deres kolde, kyniske borgerlige dyder har umenneskelige konsekvenser. Den danske regering, der er ansvarlig for bomberegn over Afghanistan og Irak, praler i dag af, at antallet af asylansøgere til Danmark er halveret i dens tid ved magten. Og den 20. august udsendte regeringen følgende i en stolt pressemeddelelse til Ritzau: “Trods den fortsat usikre situation i Irak, er det lykkedes Danmark at få afviste irakiske asylansøgere til at vende hjem.”

Men vi stiller regeringen og Dansk Folkeparti ansvarlig for at forurene luften med racistiske og menneskefjendske holdninger. En forurening, der får somaliere til at flygte fra Danmark, og nazister til at vejre klam morgenluft. Prøv lige at bytte ordene anden-generationsindvandrere, muslimer og indvandrere ud med jøder og jødisk, og se hvilke associationer det frembringer:

“Kriminaliteten blandt unge andengenerationsindvandrere er uhyggeligt høj. Og opblomstringen af religiøse ledere og grupperinger blandt muslimske indvandrere, der ønsker vore værdier hen, hvor peberet gror, er ikke blot bekymrende. Det er decideret skadeligt for udviklingen i det danske samfund... Vi har i alt for mange år været optaget af, at nu måtte vi endelig ikke fornærme indvandreres egen kultur. Vi har været overtolerante, grænsende til det tossegode. Nu bliver skeen taget i en anden hånd.”

Anders Fogh Rasmussen, august 2003.

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 2355 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside