Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 6

Oprør mod den racistiske regering

142 børn forsvundet i Danmark

I 2002 forsvandt 142 børn i Danmark. Og ingen danske myndigheder har undersøgt, hvad der er sket med dem. Hundredvis af børn er de seneste år forsvundet fra asylcentre i Danmark – børn der er kommet alene til Danmark for at søge om asyl.

Det samme er tilfældet i flere andre europæiske lande, og her er erfaringerne, at nogle af børnene bruges til børnearbejde, prostitution og kriminalitet.

“Det kommer i bølger, at der er børn, der forsvinder. Fx fik vi i en uge i februar 15 nye børn, og ugen efter var fem af dem forsvundet,” siger Gitte Nielsen, centerleder ved Røde Kors børne-asylcentret Gribskov, til Jyllands-Posten den 10. august.

Når børn forsvinder fra asyl-centrene, får Udlændingestyrelsen besked, men styrelsen har aldrig undersøgt sagerne nærmere. Og når Udlændingestyrelsen har fået besked, så slipper politiet sagen. Leder for Rigspolitiets Centrale politiafdeling, Jørgen Tagge, siger til fagbladet Socialpædagogen: “Vi gør ikke noget som helst for at opspore børnene. Vi har kun én relevant opgave, når børnene kommer til landet – og det er at fastslå deres identitet.” Og så har politiet selvsagt også til opgave at smide de børn ud, der får afslag på asyl.

De forsvundne børn gives heller ikke megen opmærksomhed i andre europæiske lande, men der er flere skræmmende eksempler på, hvad der sker med børnene.

“I Holland har vi set flere eksempler på, at børnene falder i de forkerte hænder,” siger Maud Bredero fra det hollandske justitsministerium.

“Børn, der har fået afslag på asyl, eller frygter afslag, går af og til under jorden. Hvis de er heldige, finder de job i en restaurant, hvor de arbejder hårdt for 10 euro per nat. Men så er de også heldige, for andre smugler narko eller arbejder i et bordel. Når politiet møder dem er de allerede små vrag.”

Børnerettighedsorganisationen Child Focus anslog sidste år, at ca. en fjerdedel af de 1.500 uledsagede børn, der kom til Belgien i 2000, er havnet i hænderne på alfonser eller andre.

Red Barnet ventes snart at udgive en rapport om, hvad der sker med børnene i Danmark. Men hverken Udlændingestyrelsen, politiet eller regeringen har planer om at forholde sig til disse børns skæbner – for ikke at snakke om at hjælpe dem. Beskæmmende!

Billedtekst:
Danske myndigheder er tilsyneladende ligeglade med skæbnen for de hundreder af børn der forsvinder fra danske asylcentre.

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Siden er vist 2157 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside