Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 9

Ved nærmere eftertanke

At opføre sig ordentligt!?

Rikke Holm

Hvert år til sommer stiger antallet af historier, der hetzer indvandrere omtrent i takt med kviksølvs-striben på termometeret. Og uanset om det skyldes Dansk Folkeparti eller den globale opvarmning, så har denne sommer været særligt slem.

Det gennemgående “hotte” tema har været, at unge indvandrere “simpelthen ikke har lært at opføre sig ordentligt”. Især finder man det bekymrende, at mange af dem udviser en total mangel på respekt for folk i uniform. Jeg ved ikke hvordan Socialistisk Arbejderavis’ læsere ser på opdragelse, men jeg får ualmindeligt dårlig smag i munden når jeg hører den danske regering tale om “god opførsel”. Især den uniformerede del af befolkningen – nemlig jakkesættene på Christiansborg og politi og militær har netop brugt sommeren til at vise os i praksis, hvad de forstår ved “god og anstændig opførsel”.

I regeringens ordbog er det fx “god opførsel” når danske soldater tager til Irak og dræber to lokale fiskere, hvorefter de lægger resten af fiskerne i håndjern, slår, sparker og tramper på dem. Fiskernes “forbrydelse” var, at de ikke havde lært sig dansk og dermed ikke kunne forklare soldaterne, at de ikke var banditter. De danske Jens’er har angiveligt fundet det yderst mistænkeligt, at de irakiske fiskere kun kunne tale irakisk. Måske skulle man gennemføre regeringens krav om tvungen danskundervisning – også i Irak.

Efterfølgende gav forsvarsministeren endnu et eksempel på, at løgne sagtens kan være lig med “god opførsel”, da han undlod at fortælle befolkningen, at fiskerne var ubevæbnede. Hans forklaring på fortielsen var: “Den omstændighed, at der ikke er fundet våben i lastbilen eller hos irakerne er ikke ensbetydende med, at de ikke har været bevæbnede.” (Politiken 28.8)... nåh nej, selvfølgelig ved forsvarsministeren bedre end dem, der har undersøgt sagen. Fordi som han siger i samme artikel: “det har mine 34 år i politiet lært mig”. Ja, man forstår virkelig ikke, hvorfor respekten for ordensmagten ikke er større med den slags intellektuelle kapaciteter... At man efterfølgende sender den danske hærchef ud for at spytte ofrenes familier i hovedet ved at tilbyde dem en erstatning på sølle 80.000 kr. til deling mellem sig ligger jo fint i tråd med den “gode opførsel” i øvrigt.

Et andet eksempel er deres behandling af flygtninge. Den 22. juli landede et dansk særfly med de to første tvangsudsendte afghanere i Kabuls lufthavn. Det skete på trods af advarsler fra Amnesty og andre om, at situationen i Afghanistan er alt for usikker til at sende folk hjem.

Et af Bush og Foghs vigtigste argumenter for at bombe Afghanistan var, at man ville vælte Taliban regimet, der fx ikke tillod piger at gå i skole. Human Rights Watch skriver om virkeligheden for kvinder i det “befriede Afghanistan”, hvor voldtægter og plyndringer er blevet dagligdag: “Eftersom kvinder og piger er blevet et mål for soldaterne, er der mange der bliver inden døre, hvilket gør det umuligt for dem at gå i skole, på arbejde eller deltage i landets genopbygning.”

Regeringens forsøg på at lære resten af verden “god opførsel” har mildt sagt ikke været en larmende succes. Så spørgsmålet er om det ikke snart var på tide, at der var nogen, der lærte regeringen noget om ordentlig opførsel.

Hver dag er der psykiatriske patienter i Danmark, der bliver tvangsbehandlet med elektrochok, så de kan lære at “opføre sig ordentligt”. Det kunne måske også hjælpe Fogh, Jensby og de andre.

En anden mulighed kunne være, at Anders Fogh selv prøvede at være flygtning. Når vrede studenter og arbejdere har fået jaget ham ud af landet, kunne han passende få tildelt et stykke kviksølvsforurenet jord ved Thule. Så kunne han også være tæt på sine amerikanske venner.

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Rikke Holm

Siden er vist 1538 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside