Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 9

Musik: Ben Harper i Falkoner Centeret

Revolution uden fedterøvstillæg

Jan Hoby

Den 11. oktober spiller en af den politiske undergrundsrocks helt store stjerner i Falkoner Centeret i København. Navnet er Ben Harper!

Ben Harper er en af de mest minutiøse afsøgende af folk- og bluestraditionerne, men har, siden sin debut i 1994, med det imponerende “Welcome to the cruel world” efterhånden bevæget sig langt væk fra den helt nøgne folkblues.

Han viser på sit femte album “Diamonds on the Inside” sin store musikalske spændvidde. Han har lagt flere lag på musikken uden at sætte sangenes væsen overstyr, hvilket høres i de nedskruede sange, hvor Harpers signatur Weissenborn-guitaren forenes i en sjælelig renselse.

Det som har givet Ben Harper sin under-grundsstatus er hans skrappe politiske overbevisning. Der er ingen kompromisser i teksterne. Sangen “Like A King” er en solidaritetserklæring til Rodney King og L.A.-oprøret i 1992. Ben Harper sang den uden instrumenter, og med knyttet næve første gang han var i København.

Harper slutter ofte sine koncerter med “I’ll Rise”, en sang der henter inspiration fra Maya Angelou’s digt fra 1979 “And Still I Rise” – det er antikapitalisme når det er bedst!

For Ben Harper er det det sociale engagement der gennemsyrer de enkle sange, fra den militante “Oppression”, til de intense kærlighedssange som “Forever”, “Beloved One” og “When She Belives”.

Billedtekst:
Ben Harper spiller i København d. 11. oktober.

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 1639 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside