Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 218 – September 2003 – side 11

European Social Forum i Paris 12.-15. november

En anden verden er mulig

Sidste efterår mødtes 60.000 mennesker fra sociale bevægelser over hele Europa år i Firenze, for at udveksle erfaringer i kampen mod nyliberalisme, krig og racisme.

De kaldte sig Europas Sociale Forum (ESF) og var en europæisk aflægger af World Social Forum, WSF, som 2 år i træk havde mødtes i Porto Alegre i Brasilien.

ESF i Firenze gjorde to meget markante ting: De sluttede mødet med en demonstration mod den truende Irak-krig, som samlede 1 million mennesker.

Og de udsendte en opfordring til en fælles europæisk demonstrationsdag mod krigen 15. februar. Opfordringen, blev fulgt af millioner af mennesker og markerede starten på de kæmpedemonstrationer, som gjorde det klart, at magthaverne ikke førte krig i vores navn.

Det næste ESF finder sted i Paris til november. Igen vil titusinder af mennesker fra freds-, solidaritets- og miljøbevægelser, fagforeninger og andre mødes for at styrke kampen mod magthavernes angreb på vores liv og velfærd.

Sidste år deltog kun få fra Danmark, men i år skal det være anderledes. Der har allerede været holdt flere forberedelsesmøder med deltagelse fra bl.a. uddannelsesorganisationer, fagforeninger, partier, kunstnere, Nej til krig samt enkeltpersoner.

Der er to mål med denne forberedelse:

- at mobilisere så mange som muligt til at tage af sted til Paris. Det vil være en enestående lejlighed til at finde ud af, at uanset om man er i den ene eller den anden type bevægelse, så er vi ofte oppe mod de samme modstandere: Fogh, Bush og deres nyliberale politik.

- at skabe et lignende forum i Danmark. Til det formål bliver der indkaldt til “Danmarks Sociale Forum” i København 31. oktober til 1. november.

Forberedelserne er åbne for alle. Det er vigtigt, at så mange som muligt kommer med fra starten. Danmarks Sociale Forum skal ikke kun være for “organisationsfolk“, men være et forum for den mangfoldighed af bevægelser, som siger “En anden verden er mulig” – og som vil slås for det.

ESF i Paris finder sted d. 12.-15. november, og der bliver arrangeret transport fra flere byer i Danmark.

Følg med i forberedelsesprocessen på: www.esf2003.dk

Flere artikler fra nr. 218

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Social Forum-bevægelsen (int.)

Siden er vist 1627 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside