Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 3

Århus

“Luk Fogh’s Danmark”

“Klap en – klap! Klap to – klap, klap! Klap Fogh en!”, skråler Mek Pek fra scenen i Århus foran 4-5000 vrede pædagoger, lærere, forældre og børn.

Og Mek Pek’s budskab så ud til at ramme plet blandt demonstranterne, der den 18. september var samlet i protest mod kommunens nedskæringsplaner på næste års budget.

Ingolf, lærer, sagde til Socialistisk Arbejderavis, at han er med i demonstrationen for at protestere mod nedskæringerne, men også for at protestere mod Fogh-regeringen. På spørgsmålet om hvor langt han vil gå, svarede han:

“Langt. Da jeg tog ned til demonstrationen i dag tænke jeg på, at det mest slagkraftige var at vi fik samlet protesterne på landsplan – ja, og så fik mobiliseret ordentligt. En landsdækkende strejkedag, hvor vi lukker Foghs Danmark – det ville være noget politikerne måtte forholde sig til.”

Budgetforliget der er indgået mellem de borgerlige partier, indeholder bl.a. nedskæringer på 100 millioner på børn- og unge-området. Kostordning i dagsinstitutionerne skal rammes (til fordel for private virksomheder der kan byde ind med private kostordninger), og der skal indføres tvungen ferielukning i institutionerne. Desuden er 17 institutioner sat på lukningslisten.

Pædagogernes fagforening, BUPL, organiserer daglige demonstrationer uden for Rådhuset frem til byrådsmødet 9. oktober (hver dag fra kl. 7.30), og Forældrenævnet i Århus har indkaldt til stormøde den 1. oktober for at diskutere aktioner mod nedskæringerne.

Billedtekst:
4-5000 demonstrerer mod nedskæringer i Århus kommune.

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Kampen mod Fogh

Siden er vist 1500 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside