Socialistisk Arbejderavis
Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 3
Århus
“Luk Fogh’s Danmark”
“Klap en – klap! Klap to – klap, klap! Klap Fogh en!”, skråler Mek Pek fra scenen i Århus foran 4-5000 vrede pædagoger, lærere, forældre og børn.
Og Mek Pek’s budskab så ud til at ramme plet blandt demonstranterne, der den 18. september var samlet i protest mod kommunens nedskæringsplaner på næste års budget.
Ingolf, lærer, sagde til Socialistisk Arbejderavis, at han er med i demonstrationen for at protestere mod nedskæringerne, men også for at protestere mod Fogh-regeringen. På spørgsmålet om hvor langt han vil gå, svarede han:
“Langt. Da jeg tog ned til demonstrationen i dag tænke jeg på, at det mest slagkraftige var at vi fik samlet protesterne på landsplan – ja, og så fik mobiliseret ordentligt. En landsdækkende strejkedag, hvor vi lukker Foghs Danmark – det ville være noget politikerne måtte forholde sig til.”
Budgetforliget der er indgået mellem de borgerlige partier, indeholder bl.a. nedskæringer på 100 millioner på børn- og unge-området. Kostordning i dagsinstitutionerne skal rammes (til fordel for private virksomheder der kan byde ind med private kostordninger), og der skal indføres tvungen ferielukning i institutionerne. Desuden er 17 institutioner sat på lukningslisten.
Pædagogernes fagforening, BUPL, organiserer daglige demonstrationer uden for Rådhuset frem til byrådsmødet 9. oktober (hver dag fra kl. 7.30), og Forældrenævnet i Århus har indkaldt til stormøde den 1. oktober for at diskutere aktioner mod nedskæringerne.
Billedtekst:
4-5000 demonstrerer mod nedskæringer i Århus kommune.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe