Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 3

Odense

Anker Boye svinger laktasken igen

Sammen med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har Anker Boye og Socialdemokraterne igen indgået et lynforlig om budgettet i Odense Kommune.

Per Berga, Enhedslistens medlem af Odense byråd, fortæller at budgetforliget stort set er en gentagelse fra sidste år og vurderer, at budgettet først og fremmest udtrykker de borgerlige partiers ønske om at fremme det private erhvervsliv. Hvor alle andre må spare, så bruger Odense Kommune over 10 millioner mere på erhvervsfremme.

Siden kommunens sparekatalog blev udsendt har der været en storm af læserbreve fra alle de mange grupper, som endnu engang må holde for. På vegne af 17 faglige organisationer i Odense har formanden for SID, Poul Erik Jessen, blandt andet slået til lyd for en større beskatning af Nordsøolien og de multinationale selskaber, som ikke betaler skat i Danmark – for at finansiere velfærden. Lærerne har strejket og demonstreret mod nye besparelser og fyringer.

Enhedslisten har fremlagt et budget, som hænger sammen – uden besparelser på velfærden. Til gengæld er der hverken penge til erhvervslivet eller kulturpaladser. Derimod påstår Anker Boye, at budgetforliget er et udtryk for hvad han har “lyttet sig til”.

Sidste år sammenlignede Kim Larsen Anker Boye med en laktaske: pæn udenad til, men tom indeni. Det samme kan man sige om demokratiet i Odense Kommune.

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1420 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside