Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 3

RUC

Transportprotest

Jesper Juul Mikkelsen

På Roskilde Universitets Center (RUC) arbejder en gruppe af studerende med at organisere protester mod de stigende transportpriser. Vi har talt med en af disse studerende, Marta Helleskov, som studerer SAMBAS på 2. år.

Hvorfor mener du det er vigtigt at gøre noget mod de stigende transportpriser?

“Vi er jo studerende og vi har altså ikke super-mange penge at rutte med, så derfor er stigningen i transportpriserne noget som rammer os hårdt. Alle har jo behov for at blive transporteret rundt, vi skal jo i skole og andre mennesker skal jo på arbejde.”

“Hvis den kollektive transport bliver for dyr, vil det kun være elitens børn som vil have råd til at gå på RUC. Derfor mener jeg, at den kollektive transport er en af de vigtige samfundsmæssige goder som der skal kæmpes for.”

“Derudover er der det miljømæssige perspektiv. København er ved at drukne i biler, og dem vil der ikke blive færre af, hvis prisen på offentlig transport stiger.”

“Sidst, men ikke mindst, mener jeg, vi har set mange nedskæringer på den offentlige sektor i de sidste mange år, så hvis vi ikke protesterer nu, så tror jeg tendensen med nedskæringer vil fortsætte.”

Hvad er det første I vil gøre?

“Først og fremmest mangler vi oplysninger, vi ved ikke præcist hvor store stigningerne bliver.”

“Vores Studenterråd vil skrive breve til politikerne og lave en underskriftindsamling, men vi mener at der skal laves nogle større og mere radikale aktioner, f.eks. en blokade af skinnerne og kollektive "kør gratis" aktioner – alt hvad vi kan få mange med til.”

“Jeg tror protesterne kan blive meget store, nedskæringerne er noget som rammer os alle på RUC, men også i resten af samfundet.”

“For at protesterne skal blive rigtig slagkraftige skal vi indrage andre end folk på RUC, og det tror jeg godt vi kan. Vi vil starte med at koncentrere os om at bygge en gruppe op på RUC, men et bredt samarbejde med f.eks. fagforeninger er klart noget vi har for øje.”

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Universitets-studerende

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1516 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside