Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 4

Udlændingepakke

Lempelser eller racisme?

Jesper Høi Kanne

VK-regeringen har, sammen med DF og S, vedtaget en ny udlændingepakke.

Med lovændringerne vil det være umuligt for udlæn-dinge i Danmark at få familie-sammenføring med deres børn, hvis de er under 15 år, og næsten helt umuligt, hvis barnets ene forælder bor i udlandet.

Ved regeringens første udlændingepakke var der en del “lidt for hvide danskere”, der kom i klemme.

Udenlandsdanskere kunne ikke få deres udenlandske kærester med hjem.

Skærpet diskrimination

Den nye udlændingepakke påstås at indeholde en lempelse, fordi kravet om tilknytning til Danmark nu droppes, for folk der har været danske statsborgere i 28 år og for ikke statsborgere, der er født og opvokset i Danmark og har boet her i mindst 28 år.

Den såkaldte lempelse er dog intet mindre end en skærpet diskrimination i lovgivningen.

Dyneløftning

Islamhetzen får også en ekstra tand i den nye lovgivning. Udenlandske forkyndere skal være selvforsørgende, kunne tale dansk og bevise tilknytning til et trossamfund i Danmark, ellers får de ikke opholdstilladelse.

Ved fætter-kusine ægteskaber kan udlændinge nu ikke få familiesammenføring, med mindre de kan bevise, at de elsker hinanden! Så skal Udlændingestyrelsens dyne-løftning intensiveres.

Udover udlændingepakken, har regeringen og DF aftalt at det skal være umuligt for unge mellem 18 og 23 år automatisk at få statsborgerskab.

Det er kvalmende, når de borgerlige aviser begejstret klapper i deres hænder over “lempelsen” på tilknytningskravet for udenlandsdanskere. For kravet rammer først og fremmest flygtninge og indvandrere, der vil starte et nyt liv i Danmark. 24-årsreglen gælder jo stadig for udlændinge i Danmark: de kan først opnå familiesammenføring når de er fyldt 24 år og familien har størst tilknytning til Danmark.

Tilknytningskravet er racistisk, da det sigter efter at holde så mange udlændinge ude af Danmark som muligt. “Regeringen bekræfter med denne aftale, at man vil have et Danmark med så få udlændinge som muligt. De unge og fremmede skal bøde i regeringens kulturkamp, og det er Socialdemokraterne medløbere på,” udtaler Elsebeth Gerner Nielsen, fra de radikale til Politiken, 19. september.

Det er helt rigtigt. Som vi tidligere har advaret mod i Socialistisk Arbejderavis, var Socialdemokraterne i fare for at blive regeringens støtteparti. Det er nu sket.

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Høi Kanne

Siden er vist 2110 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside