Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 5

27. september

Demonstration mod krig, besættelse og løgne

SAA artikel 21916

”Vi demonstrerer imod alle deres dobbeltmoralske løgne. De burde være ærlige om
motivet til deres krig. Det er hyklerisk at sige, at de laver en krig for demokrati, når man ikke engang har demokrati i sit eget land”. Sådan sagde Joana Ramos det under demonstrationen i København på den globale aktionsdag mod krig og besættelse d. 27. september.
Mellem 750 og 1000 mennesker demonstrerede i København, et par hundrede i Århus, og der var også demonstrationer i Esbjerg og Ålborg.
Selv om vi ikke var lige så mange som til demonstrationerne op til – og under krigen, så var der en god og intens stemning til demonstrationerne. Og der blev sendt en tydelig besked til Fogh og hans løgneriske regering om, at vi kræver de danske tropper ud af Irak. Også solidariteten med palæstinenserne stod højt på dagsordenen. Treårs-dagen for Intifadaen var mandag d. 29. september, og blandt parolerne til aktionsdagen 27. september var kravet om at stoppe Israels besættelse af Palæstina.
 Der var demonstrationer i mere end 40 lande på den globale aktionsdag.
I London var der 20.000 på gaden, i Barcelona var der 25.000 (til trods for silende regnvejr, som normalt holder spanierne inden døre), i Belgien var der 2000, og i Ankara 10.000.
Der var også demonstrationer i andre europæiske lande som f.eks. Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Grækenland og Polen. I fjernere lande som Sydafrika, Sydkorea, Austalien, Mexico, og Indien blev der også demonstreret. Også i selve Irak blev der demonstreret. I USA var der demonstrationer i bl.a. San Francisco, Los Angeles, New York City, Seattle og Boston.
Modstanden mod besættelsen i Irak giver i øjeblikket Bush store problemer, og i England har Blair lige været igennem en Labour-kongres, hvor beskeden fra englænderne er klar: Blair er ikke ønsket på statsministerstolen.

Foto: Stop Terrorkrigen

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1995 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside