Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 9

Joan Baez: "Dark Chords on a Big Guitar"

Et ekko med et formål

Jan Hoby

En af vor tids mest indflydelsesrige personer i næsten alle aspekter af populærmusikken kan stadig efter mere end 40 år.

Joan Baez er besat af en den-eneste-ene soprano, som hun siden slutningen af 50‘erne har stillet til rådighed for folk- og popmusikken og et utal af systemkritiske politiske spørgsmål.

Baez‘ nye CD Dark Chords on a Big Guitar er ikke nogen simpel titel. Her er masser af elektrisk guitar som skaber en stemningsfyldt og mættende lyd og en sensuel undertone. Selvom Baez ikke er rocksanger og ikke forsøger at være det, så er dette et rockalbum!

I spændingen mellem det intense lydbillede og hendes stemme lægges grundlaget for at få det umulige til at ske – og det gør det igen og igen. Baez’s sange er fyldt med vemodige grundtoner, der syder af stemning og viser en sangerindes unikke og fantastiske fascinerende facetter.

Med sange fra nogen af tidens største, Ryan Adams, Joe Henry, er dette album dyb og sprækket, skrøbelig og bævende og evigt foranderlig og sender gang på gang en rislen ned ad ryggen.
CD’en slutter med anti-kapitalisten Steve Earle’s “Christmas in Washington“. Det er som om Baez fortolkning giver mere mening end Earle’s egen udgave.

Hun formår at fremkalde billederne af Woody Guthrie, anarkisten Emma Goldman og Malcolm X.

Hun placerer den samlede vægt af de generationer, som har fundet inspiration i disse historiens helte, i opråbet til fremtiden.

Det føles som berettiget desperation og vrede. Det er en bøn. Et ekko med et formål, en stolthed og en tro på at disse helte ikke hører til på historiens kirkegård.

Dark Chords on a Big Guitar beviser Baez’s poetiske, musi-kalske, emotionelle og politiske kvaliteter.

Hendes stemme beroliger dem, hvor sorgens ekstase har fanget den brændende kærlighed og troen på et værdigt liv.

Dark Chords on a big guitar
Joan Baez
Koch Records

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 2076 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside