Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 219 – 2. oktober 2003 – side 11

Vejle

SF-borgmester vil fyre skraldemændene

Peter Iversen

Borgmesteren i Vejle, Flemming Christensen fra SF, vil ikke overtage de 16 skraldemænd, der i øjeblikket tømmer skrald i Vejle og som endnu er ansat i entreprenørfirmaet Marius Pedersen.

Ved den seneste liciteringsrunde vandt det halvt kommunale selskab Entreprenørgården, og det skal overtage tømningen fra oktober. Entreprenørgården har tilfældigvis borgmester Flemming Christensen som formand. Entreprenørgården har meddelt, at de ikke vil overtage de 16 skraldemænd, men hellere vil lade andre udføre arbejdet.

Der findes en lov om løn-modtageres retsstilling i for-bindelse med virksomheds-overdragelse. Ifølge den skal medarbejderne i udgangs-punktet over i det nye firma, uden at deres løn- og over-enskomstmæssige forhold forringes. Men det forsøger SF’eren Flemming Christensen at undgå.

De 16 skraldemænd nedlagde derfor deres arbejde i 14 dage i starten af september. Men de har genoptaget arbejdet, og sagen er nu overgået til fagretsligbehandling. Desværre for de 16 risikerer sagen at blive trukket ud, før de kan få en afgørelse – og imens kan andre have overtaget deres arbejde.

Det kan borgmesteren i Vejle ikke være bekendt.

Flere artikler fra nr. 219

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
SF
Faglig kamp (DK): Skraldemænd/renovation

Se flere artikler af forfatter:
Peter Iversen

Siden er vist 3148 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside