Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 220 – 23. oktober 2003 – side 4

Interview: Gymnasieelever i aktion

“Vi må vise at vi mener det seriøst”

Socialistisk Arbejderavis var med til demonstration sammen med gymnasieelever mod nedskæringer og stigende klassekvotienter. Her er hvad nogle af eleverne sagde om deres aktiviteter.

Sofie og Pil fra Det Fri Fymnasium

Sofie og Pil fra Det Fri gymnasium mener, at også andre grupper bør gå med i kampen mod nedskæringer.

Pil, Marie og Sofie fra 1.b på  Det fri Gymnasium:

Hvad har I gjort på jeres skole?

Sofie: I sidste uge rykkede vi undervisningen ud på Nørrebrogade. Det var egentlig ikke planlagt, men det blev foreslået på et morgenmøde og så blev vi enige om at gøre det. Vi havde undervisning og spærrede vejen omkring 1½  time, men så flyttede vi os igen, så busserne kunne køre forbi igen.

Marie: Vi mener ikke det er nok med små demonstrationer. Nedskæringer berører jo ikke kun os, men også forældre og alle andre. Derfor må vi vise at vi mener det seriøst, og derfor laver vi også andre aktioner, som fx at afholde undervisningen på Nørre-brogade.

Pil: Ja for når der ikke er plads til os i klasselokalerne må vi jo rykke udenfor. Og det er jo absurd at vi det ene øjeblik hører, at gymnasieelever er for dårlige, til for eksempel geografi, og samtidig bliver vores undervisning forringet. Derfor har vi også holdt undervisning på Christiansborg Slotsplads, så vi kan vise politikerne at vi ikke vil finde os i det.

Sofie: Vi skal diskutere hvad vi gør fremover, men vi er indstillede på at fortsætte. Men det kunne være fedt hvis lærernes fagforening også ville opfordre lærerne til at strejke, det er jo trods alt lærerne der rammes mest, fordi de mister forberedelsestid.

Jakob og Andreas, 1. c på Christianshavns Gymnasium:

Hvorfor er I her i dag?

Jakob: Vi demonstrerer mod nedskæringer og afgifter. Og konkret mod stigende klassekvotienter, – vi skal være 29 i hver klasse i år, og der er forslag om at vi skal være 31 til næste år, og det er simpelthen for mange. Derfor besatte vi skolen i fredags og låste lærerne inde. I tirsdags besatte vi skolen igen, vi malede bannere og besatte Knippelsbro.

Hvad skal der ske fremover?

Andreas: Processen er foregået 100% demokratisk. Det hele startede med at DGS (gymnasieelevernes organisation, red.) og vores elevråd, indkaldte til et møde på skolen. Derefter stemte vi om, hvad vi skulle gøre. Der var ca. 380 der stemte for at vi skulle besætte skolen, 12 blanke og kun 2 imod! Vi skal også fremover diskutere, hvad vi skal gøre i fællesskab. Men vi overvejer at prøve at lave noget alternativ undervisning, evt. kan 3.g’erne stå for det. Og så er det vigtigt, at der er flere, der hører om vores situation. Gymnasielever og forældre ved selvfølgelig, hvor galt det står til, og hvorfor vi gør som vi gør, men vi har brug for at budskabet kommer endnu mere ud.

Flere artikler fra nr. 220

Flere numre fra 2003

Siden er vist 1959 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside