Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 220 – 23. oktober 2003 – side 4

Professor: Kun kloge folk skal have børn

Professor i sludder og vrøvl

Frank Antonsen

Den århusianske psykologiprofessor Helmut Nyborg har vakt opsigt for at slå til lyd for, at samfundet skulle belønne kloge folk for at få børn og dumme folk i ikke at få børn.

Han mener nemlig, at intelligensen er arvelig, at den gennemsnitlige intelligens i samfundet er faldende, og at det er årsagen til kriminalitet.

Den slags tankegang hørte ellers kun til i 30erne, hvor højrefløjen herhjemme og nazisterne i Tyskland gik ind for netop den slags programmer.

Der er ingen videnskabelig belæg for professorens påstande.

Intelligente folk kan ligeså vel få mindre intelligente børn som de kan få kloge børn. Intelligens er svær at måle, men der er intet, der tyder på, at den skulle være faldende i samfundet som helhed. Tværtimod viser de intelligensprøver samtlige værnepligtige udsættes for, at den er voksende. Og endelig er der ikke nogen speciel sammenhæng mellem intelligens og kriminalitet.

Intelligens er i meget høj grad et resultat af omgivelsernes påvirkninger. Det viser al forskning i de sidste 50-60 år. Dog ikke den århusianske professors egen “forskning”. Han har nemlig selv tidligere været ude med meldinger om, at mænd var mere intelligente end kvinder, og at hvide var klogere end sorte.

Faktisk står det så grelt til med hans forskning, at han er blevet indklaget for nævnet for videnskabelig uredelighed. Ganske ligesom en anden Århus-forsker, Bjørn Lomborg.

Er det et krav, at man skal være inkompetent for at blive ansat ved Århus Universitet? Vil Fogh også stille et nyt institut, måske det skulle hede Institut for Racehygiejne, til rådighed for ham? Vil de studerende finde sig i at have sådanne lærere?

Flere artikler fra nr. 220

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Frank Antonsen

Siden er vist 1084 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside