Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 220 – 23. oktober 2003 – side 9

Musik: The (International) Noise Conspiracy

Kapitalismen tog min mødom

Jan Hoby

Antikapitalistisk og revolutionær musik og lyrik i sin yderste potens er ikke hverdag på den internationale musikscene. Men i hjertet af Skandinavien findes et band, som er stor undergrundsrock i USA. The (International) Noise Conspiracy kom til verden i 1998 i Umeå i det nordlige Sverige.

Gruppens fem medlemmer bruger deres musik til at angribe den kapitalistiske kultur, magt og undertrykkelse. Deres musik er en hybrid-blanding af garage rock og soul fra 60’erne, mixed med punk fra sidst i 70’erne. Stilen er aggressiv, passioneret, sårbar og energifuld.

De har siden 1998 udgivet tre EP og to hele album. Det første album, The First Conspiracy, er med sine 12 sange rå energisk og fri rock & roll med afsæt i 70’erne. Teksterne handler om den militante kamp mod systemet og behovet for marxisme. Sangene har ingen illusioner om staten eller bureaukratiet. Centralt er arbejderklassens egen frigørelse.

Med EP’en Bigger Cages, Longer Chains fra 2003, viser The (International) Noise Conspiracy, hvorfor anerkendelsen af dem stiger og stiger. Albummet er fyldt med livgivende og opløftende rock, der smitter, og viser at pop-punk og rock kan skabe intensitet, nerve og dynamik mellem den vilde perkussion, den skrøbelige stemme og aggressive guitar.

Conspiracy henter deres musikalske og politiske tradition fra den store progressive country sanger Phil Ochs, der også har dannet skole for folk som Billy Bragg og Wilco. Skal du udvide din CD samling med socialistisk sjæl, så er The (International) Noise Conspiracy et antikapitalistisk manifest omsat til musik!

Flere artikler fra nr. 220

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 1306 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside