Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 22 – September 1986 – side 2

Aalborg

Når chefen er en rød rådmand

Dorte Lange

Hvordan går det, når “røde” politikere fra arbejderflertalspartierne er arbejdsgiverne i det offentlige?

Bybuschaufførerne i Aalborg har lært en skuffende lektie. De nedlagde arbejdet 11. august på grund af samarbejdsproblemer med den daglige ledelse af bybus-driften. Chaufførerne ville gerne forhandle med chefen for området, SF-rådmand Kirsten Hein. Hendes besked til de strejkende var: Ingen forhandling, før I genoptager arbejdet.

Hun udtalte i Nordjyllands Radio, at hun som arbejdsgiver måtte sikre ro på arbejdspladsen, og at det var normal procedure ikke at forhandle under strejker. Jo, den har man hørt før fra de arbejdsgivere, som plejer deres klasses interesser. Chaufførerne gik i arbejde samme dag, og forhandlingerne resulterede i nedsættelse af et udvalg!

Senere samme uge fik chaufførerne et nyt smæk over de positive forventninger til deres “røde” chef. Kirsten Hein forlangte af chaufførerne, med to dages varsel, en times overarbejde lørdag aften efter normal bustid. Chaufførerne nægtede, og påpegede mulighederne af at tage afløsere ind. Kirsten Heins reaktion: Chaufførerne blev indberettet til arbejdsretten for arbejdsvægring!

Chaufførernes tillidsmand sagde i Nordjyllands Radio, at chaufførerne var totalt uforstående over for Kirsten Heins fremgangsmåde. Hun havde nægtet overhovedet at diskutere spørgsmålet med chaufførerne. Skuffelsen og bitterheden var tydelig at mærke.

Den slags situationer må man forvente flere af under en arbejderregering. En konflikt mod arbejdsgivere er en konflikt mod arbejdsgivere, uanset hvilken farve de har valgt at klæde sig i. Problemet er, at de er sværere at genkende som arbejdsgivere, når de er malet “røde”. Dette betyder skuffelse og forvirring blandt de arbejdere, det går ud over.

Flere artikler fra nr. 22

Flere numre fra 1986

Se flere artikler om emnet:
Arbejderflertal/-regering

Se flere artikler af forfatter:
Dorte Lange

Siden er vist 1825 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside