Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 3

Kampen mod regeringen

Mod besparelser – for bedre uddannelser

Ida H. Jakobsen

Ordentlige uddannelser og rimelige forhold at uddanne sig under, og bevarelse af Skolepraktikordningen for erhvervsskoleelever er blandt kravene, der rejses på den landsdækkende aktionsdag mod finansloven den 11. december.

Arrangørerne af aktionsdagen er bl.a. Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS).

Desuden anbefaler LO-Storbyerne, samt en række lokale fagforeninger aktioner-ne. Christina Celeste Nielsen, forkvinde for EEO, siger om aktionsdagen: “Vi vil gerne give vores – måske sidste – besyv med i denne omgang imod forringelserne af skolepraktikordningen. Sammen med de andre uddannelsesorganisationer går vi sammen imod finansloven – den er simpelthen ikke god nok – der SKAL være plads til mere og bedre uddannelse.”

Kan forringelserne af skolepraktikordningen stoppes?

“Vi vil markere vores utilfredshed med forslaget på bedst mulig måde. Vi har stadigvæk noget tid tilbage, inden Folketinget behandler finansloven. Vi fortsætter vores protester, og lykkes det ikke denne gang, håber jeg vi står stærkere næste gang.”

Hvilken betydning har fagbevægelsens opbakning til aktionsdagen?

“Vi samarbejder især med de unge faglige aktivister, og med ungdomskonsulenter rundt omkring i fagforening-erne. Dette er med til at knytte folk sammen. Desuden bid-rager fagbevægelsen med folk og ressourcer i mobiliseringen til aktionsdagen. Vi håber på et tættere og mere kontinuerligt samarbejde fremover, hvor vi kan støtte hinanden i fremtidige kampe.”

Hvilke kampe kan det være?

“Det vil være oplagt for EEO at bakke op om modstand mod angreb på faglige rettigheder og vilkår – f.eks. angreb på dagpenge mm. Desuden vil EEO være meget involveret i de kommende overenskomstforhandlinger (på det private område, red.) i 2004. Her er et af de centrale krav højere løn til lærlinge.”

Kan du forestille dig et bredere velfærdssamarbejde fremover?

“Det kan jeg sagtens forestille mig. EEO skulle så deltage som uddannelsesorganisa-tion, men det skulle selvsagt være et bredere initiativ, der favner mangfoldige organisationer i et fælles initiativ. På den måde kunne vi komme hele vejen rundt, og få sat fælles fokus på velfærden i Danmark.”

Aktionsdagen d. 11. december: hvor stor bliver den?

“Svært at sige. Men der arbejdes på aktioner i både Odense og Århus. I København er vi også godt i gang. Vi håber på mindst 5000, og allerhelst mange flere.”

Aktionsdag mod besparelser – for bedre uddannelser

Torsdag den 11. december

København: Rådhuspladsen kl. 13.00

Århus og Odense: kontakt din lokale studie-/elevorganisation for nærmere oplysninger om tid og sted

Billedtekst:
Gymnasieelever protesterer mod nedskæringer

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1476 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside