Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 4

Asylpolitik

Foragt for menneskeliv

Ida H. Jakobsen

Nu skal afviste irakiske asylansøgere tvinges til at rejse tilbage til Irak. Valget står mellem at rejse frivilligt, eller blive tvangsinterneret i Sandholmlejren og komme på “madkasseordningen” (man fratages alle ydelser, og modtager kun de nødvendigste fornødenheder i naturalier).

Dette er en skammelig behandling af mennesker i nød, og det bliver endnu mere absurd, når den danske regering samtidig fraråder indrejse i Irak:

“Udenrigsministeriet fraråder rejser til Irak og opfordrer danske statsborgere i Irak til at forlade landet. Der gælder et af koalitionsmyndigheden i Irak udstedt generelt indrejseforbud til Irak, hvorfra principielt kun diplomater, journalister og nødhjælpsarbejdere er undtaget.” (Fra Udenrigsministeriets hjemmeside 02.12.03).

I regeringens handlinger er der øjensynligt stor forskel på værdien af menneskeliv.

Amnesty insisterer på, at asylansøgerne skal få midlertidig opholdstilladelse, og FN advarer mod hjemsendelser, og betegner situationen i Irak som “ekstremt ustabil” – vel ingen overdrivelse.

Den samme skæbne overgår også afghanske asylsøgere, der er blevet nægtet asylophold i Danmark. De har også fået valget mellem at skrive under på at de vil rejse “frivilligt” til Afghanistan, og at blive stemplet som “samarbejdsuvillige” og komme på “madkasseordning”.

Optrapper svineriet

Regeringens totale arrogance og foragt for menneskeliv slår også igennem i Finanslovsaftalen. Regeringen og Dansk Folkeparti vil lancere en såkaldt handlingsplan for hjemsendelse af afviste asylansøgere. Den skal forbedre udsendelsesindsatsen og der skal oprettes en særlig udsendelsesenhed i Integrationsministeriet.

I bogen “Når du strammer garnet”, der udkom i november, konkluderer juristen Kim Ulrich Kjær om asyllovgivningen i Danmark:

“Danmark krænker i dag en række asylretlige standarder og internationale konventioner på flygtningeområdet. Det er blevet umuligt at komme til landet uden en menneskesmugler, og der er ingen sikkerhed for at få sin livsvigtige sag behandlet betryggende og juridisk forsvarligt.”

Han sammenligner nutidens behandling af flygtninge med tiden op til Anden Verdenskrig, hvor jødiske flygtninge fra Tyskland blev nægtet indrejse i Danmark og sendt tilbage i armene på nazisterne.

Bogen kan købes på: www.unipress.dk

Vis solidaritet med udvisningstruede flygtninge

Vær med til at samle underskrifter ind mod tvangshjemsendelse af afghanske flygtninge, og deltag i initiativet mod udsendelse af flygtninge:

www.arnehansen.net/031118Om-afghan.underskriftkampagne.htm

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Ida H. Jakobsen

Siden er vist 1567 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside