Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 6

Kommentar

Behov for samlet venstrefløj mod racisme

Anders Gredal Berner

Diskussionen af hvordan vi som venstrefløj føre kampen mod racisme er igen aktuel. En række debatarrangementer mellem Minoritetspartiet og Dansk Folkepartis Ungdom er flere gange blevet blokeret, chikaneret og forsøgt forhindret på anden vis. Spørgsmålet er om vi kan bruge samme midler mod alle racister.

I kampen mod racisme er det vigtigt, at vi gør os klart, hvad det er for en fjende vi står overfor. Sådan som jeg ser det, står vi overfor to slags racister. De parlamentariske racister og de voldelige racister. De voldelige racister er organiserede nazister og fascister med racekrig, tæskehold og hagekors. De parlamentariske racister har derimod sin daglige gang på Christiansborgs bonede gulve. De to slags racister bygger på samme fundament, men viser racismen på to forskellige måder – og endnu mere vigtigt opfattes af den danske befolkning vidt forskelligt.

Vi må vælge middel efter den fjende, vi skal bekæmpe. De voldelige racister bruger “gaden” på samme måde som os; som politisk talerør. De viser deres holdninger i offentligheden uden indpakning og handler til dels efter dem: Støtter udrensninger, heiler og bruger vold som politisk redskab. Derfor er vi i forhold til denne gruppe nødt til at bruge alle nødvendige midler for at forsvare os selv og afholde dem fra at vinde retten til gaden.

I forhold til Dansk Folkeparti (DF) bliver vi nødt til at indse, at Pia Kjærsgård har fået sine stemmer af en ikke uanselig del af den danske befolkning. Vel at mærke i et demokratisk system, som danskerne giver topkarakter i de seneste undersøgelser. Pia og hendes parti er altså en helt anden størrelse og fjende end de voldelige racister. Og det må vi forholde os til.

Jeg kan desværre ikke prale af at have en “hvad der må gøres” mod DF. Men jeg vil prøve at sætte nogle dogmer for den anti-racistiske kamp. I kampen mod racismen skal vi:

1) Ikke støde den almindelige befolkning fra os.

2) Samle venstrefløjen, eller i det mindste være enige om hvad vi er uenige i

3) Påvise sammenhængen mellem den legitime og voldelige racisme f.eks. mellem DF og White Pride.

Ud fra det ovenstående var det en bjørnetjeneste, der blev gjort ved at prøve at forhindre DF i at komme til orde. Jeg tror ikke løsningen er, at vi kun tropper op den 9. nov. og 5. maj hvert år med fakler og peger fingre af DF. Krystalnats-demonstrationerne rundt om i landet, havde i år rekordlave deltagerantal. Derfor er det nødvendigt for venstrefløjens partier og anti-racistiske organisationer at mødes for at diskutere os frem til et fælles fodslag i kampen mod racisme.

Anders Gredal Berner er medlem af Socialistisk Ungdomsfronts ledelse.

Billedtekst:
Anders Gredal Berner fra Socialistisk UngdomsFront

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
SUF (Socialistisk UngdomsFront)

Se flere artikler af forfatter:
Anders Gredal Berner

Siden er vist 1446 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside