Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 9

Billy Bragg

Socialisme og kærlighed i hjertet

Jan Hoby

I 1983 var Billy Bragg en søn af arbejderklassen, der med en billig guitar og en rå, men passioneret stemme, havde et ubetinget talent for at skrive og synge direkte fra hjertet.

Uanset om det så handlede om socialistisk politik eller det mysterium, som omhandler inter-aktionen mellem manden og kvinden.

Tyve år og 16 albums senere har Billy Braggs musik udviklet sig til være noget af den mest potente, vitale og nuancerede fusion af den britiske folkemusik, urban-folk, alternativ rock og singer/songwriter traditionen. Stående på ryggen af folk som Woody Guthrie, Phil Ochs og Bob Dylan, repræsenterer Billy Bragg stemmen for de undertrykkede, dem som ikke tæller, i en verden hvor passion og kærlighed er sat på aktier. Det er kompromisløs, intim og oprørsk solidaritet med arbejderklassen; fra kampen mod fascismen, for retten til et værdigt liv, til den første kærlighed.

Med udgivelsen “Must I Paint You a Picture? The essential Billy Bragg”, bliver det nu muligt på to CD’er med 40 sange, at blive præsenteret for en beundringsværdig samling fra en unik karriere, og fra en unik kunstner.

Det er en musikalsk rejse gennem en række sange, der viser hvor meget socialister har på hjertet og sindet. Det er et album som først og fremmest hylder de mennesker som ikke er faldet for kapitalismens falske værdier og guder, og som til stadighed kæmper for “socialism of the heart”/Upfield. Sangen NPWA (No Power Without Accountability) formulerer den antikapitalistiske bevægelses kernespørgs-mål: “IMF, WTO! Who are these people and who have chosen them? And how do I replace them with some of my friends!”

For dem af os der har rejst, levet og kæmpet de samme kampe som Billy Bragg de sidste 20 år, er albummet en biografisk fortælling af det eksistentielle, og for nye tilkomne er det et overflødighedshorn af optimistisk, livsbekræftende musik og sange om håb og drømme om en verden uden kapitalisme – langt væk fra markedets og statskapitalismens totalitære menneskeforagtende tyranni!

Besøg www.billybragg.co.uk

“Must I Paint You a Picture? The Essential Billy Bragg”
Billy Bragg
Cooking Vinyl, UK

Billedtekst:
Billy Bragg – en unik kunstner

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler af forfatter:
Jan Hoby

Siden er vist 1561 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside