Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 10

RUC

“Ret” til at blokere for valg

Klaus B. Jensen

To studentermedlemmer i konsistorium på Roskilde Universitetscenter (RUC), valgt på StudieRådets (SR) liste, havde da fristen udløb, ikke frasagt sig deres retskrav og dermed sikret nyvalg til alle studenterpladser i konsistorium, der er universitetets ledende organ.

Dette træk havde de, med Helge Sander og Folketings-flertallets nye antidemokratiske universitetslov i hånden, formelt set “ret” til at gøre. Men trækket var i modstrid med den af SR’s repræsentative struktur vedtagne politik og er således et groft brud på den tillid, der ligger i at være repræsentant fra SR og den ånd som SR i sin tid gik til valg på: at magten gives os af de studerende, ikke af ministeren.

Et grundlæggende kendetegn ved demokratiet er vælgernes ret til at drage deres repræsentanter til ansvar  og at afsætte dem ved valg, hvis de er utilfredse. Denne ret har ministeriet nu afskåret tusindvis af studerende på RUC fra.

“Det er studenterrådets politik, at der bør udskrives nyvalg til tillidsposter. Det er utroligt udemokratisk og skadeligt for studenterrådets troværdighed, at to medlemmer har valgt at blive siddende. Det har vi været nød til at vise ved at tage afstand fra," siger Kasper Bjering. Jensen fra Studenterrådet på RUC.

Som en konsekvens heraf har Studenterrådet valgt at smide de to medlemmer ud af rådets gruppe i Konsistorium – så de i realiteten ikke repræsenterer andre end sig selv i Konsistorium.

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Universitets-studerende

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 1463 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside