Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 223 – 14. januar 2004 – side 3

Nordsøolien

Regeringens udsalg udfordret

Jakob Nerup

En lang række faglige ledere fra både Socialdemokratiet og venstrefløjen gik i november 2003 sammen om en kampagne for at få ændret regeringens udsalg af den danske undergrund til A.P. Møller.

SAA artikel 22305

En af initiativtagerne, Jakob Sølvhøj fra PMF’s forretningsudvalg, siger til Socialistisk Arbejderavis, at kampagnen har givet to vigtige resultater.

“Kampagnen har været med til at fremkalde et nej fra Socialdemokratiet til aftalen. Og det har presset det radikale Venstre til nogle kritiske reaktioner. Selvom aftalen er vedtaget, så skal vi fremover holde nøje regnskab med om aftalen giver penge i statskassen eller de ender atter en gang i A.P. Møllers lommer.”

“Den aktivistiske del af kampagnen, som underskriftindsamlingen skulle være, gik ikke så godt som forventet”, fortæller en undrende og lidt skuffet Jakob Sølvhøj til Socialistisk Arbejderavis. ”Meldingerne var meget positive og mange sagde at de var i gang med at samle underskrifter. Men desværre modtog vi kun godt 4000 underskrifter, så det har ikke været en succes. Men det betyder ikke at kampagnen er en fiasko, fordi den har skabt noget nyt.”

“Det er et nybrud at LO udtalte en kritik og mange ledende faglige folk på tværs af faglige og politiske skel gik sammen i en kampagne som også var aktivistisk. Det tyder på at store dele af fagbevægelsen har lyst til at stille en større politisk dagsorden. Og kan vi kombinere det med vilje til at handle i praksis, så er vi kommet meget længere.”

“Et konkret resultat er en fælles stor konference mellem Fagligt Ansvar og LO-sektionerne d. 23. august. Her skal vi formulere indholdet af alternativet til Fogh regeringen. Det rykker meget mere end blot nye bogstav-kombinationer i Folketinget,” slutter Jakob Sølvhøj fra PMF.

Flere artikler fra nr. 223

Flere numre fra 2004

Se flere artikler af forfatter:
Jakob Nerup

Siden er vist 3457 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside