Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 223 – 14. januar 2004 – side 4

Fyringer på Aalborg Universitet

Hans Erik Madsen + Peter Kjær

På Aalborg Universitet skal ti løst-ansatte undervisere fyres til februar. Men underviserne vil kæmpe for deres job og har allieret sig med de studerende. Disse fyringer er enormt urimelige og strider med al anstændig personalepolitik.

Fyringerne kommer samtidig med at en del fastansatte undervisere på universitetet har mange overarbejdstimer og derfor strider fyringerne mod almindelig arbejdspladskutyme.

For de studerende vil fyringerne give dem studiemæssige problemer. Som Louise, studerende på basis, fortæller, “så udgør de ti undervisere den pædagogiske og organisatoriske kerne på basisuddannelsen”.

Ledelsen har dog heller ikke afgivet faglige begrundelser for fyringerne. Tværtimod har underviserne i gennemsnit 11 års anciennitet og aldrig fået faglige påtaler. Som protest har de studerende organiseret en underskriftindsamling, som ved avisens deadline har opbakning fra 30 procent af de studerende. Et ganske pænt niveau, da de studerende endnu ikke har fået besked fra ledelsen om fyringerne.

Studentermødet torsdag d. 8. januar, viste en klar, spirende radikalitet blandt de 30 fremmødte. Den ivrigste debat handlede da også om muligheden for strejke. Folk var meget optagede af hvad de selv kunne gøre i forhold til en strejke. Og netop diskussionen om strejkevåbnet viser sig nu at blive af afgørende betydning, hvis underviserne skal beholde deres job.

Efter at ledelsen har afvist undervisernes forhandlingsudspil har underviserne kun strejkemidlet tilbage. Underviserne må sikre sig opbakning fra de studerende og i fællesskab boykotte eksamenen sidst i januar.

Som Lasse, studerende, sagde under studentermødet, “så skal en strejke og vores opbakning ses som et forsøg på at finde en permanent løsning i solidaritet med næste års studerende.” “Og det er nu, at chancen for at skabe en mere militant tradition på universitetet er tilstede.”

Hans Erik Madsen er Phd-studerende og underviser på basis. Peter Kjær er specialestuderende på cand.scient.adm

Flere artikler fra nr. 223

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 2001-2010

Se flere artikler af forfatter:
Hans Erik Madsen
Peter Kjær

Siden er vist 1779 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside