Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 223 – 14. januar 2004 – side 10

Kæmp for Ungeren

Danny Morck Jensen

På Jagtvej nr. 69 er en fortælling om de unges hus ved at være på sidste kapitel. Et hus med mangfoldighed og undergrundskultur møder modstand fra Faderhuset.

Faderhuset har vundet første runde om Ungdomshusets fremtid, efter at Københavns byret har bestemt at Ungdomshuset skal vige for de nye ejere.

Ruth Evensen, der taler på Faderhusets vegne, menes at have fået ideen igennem profetier i kampen mod dæmoner for at befri det alternative miljø fra den ”autonome bastion”, det menes at være. Dertil må man sige: ”Kære Ruth det bliver en rigtig lang vej, hvis du på din mission skal lede efter dæmoner på Ungdomshuset, for det er jo ik´ ligefrem det man ser mest af her i verden, vel kære Ruth?!”

Enhver der kender historien med Ungdomshuset og et andet godt eksempel, Christiania, ved at man aldrig helt kan fjerne rødderne fra det beplantede, men at de igen vil vokse sig stærke i den jord de nu hører til. Brugerne af Ungdomshuset er mange forskellige typer med hver deres særheder og indstillinger og ik´ bare en Johnny-Rotten-jeg-kaster-med sten-typen og siger OI, men særligt også for typen: ”jeg-hedder-Ole-og-har-Tin-Tin-frisure-men-kan-godt-li´-musikken (og jeres økobajere!).

Som en af de vigtigste budskaber, Ungdomshuset altid har været ude med, er at penge skal ik´ være afgørende for hvilke valg der skal tages, om du så er fattigrøven der kun havde råd til 5 af de grønne fra fakta, som du kunne drikke på Ungern´ i stedet for at købe i baren. Heller ej skal penge være det afgørende om hvem der ejer Ungdomshuset, for det er opstået uden profitjægerns grådighed, men med ide i fællesskaber om et sådant sted hvor en ungdomskultur kunne passe sig selv og lade sig forme af frihed til mangfoldighed og det at være anderledes.

Et er sgu´ at have ejerskab på papir – noget helt andet er ejerskab, når det er de unge der igennem de sidste 21 år har brugt det som deres hus. Det er de unge som ejer Ungdomshuset.

Mød derfor op på Ungdomshuset den 14. januar kl. 17.00, medbringende alt hvad der kan larmes med, hvorefter larmemarchen vil styre mod Rådhuspladsen for at protestere mod den behandling Ungdomshuset har fået.

Se mere på: www.ungdomshuset.dk

Flere artikler fra nr. 223

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Ungdomshuset (Kbh.)

Se flere artikler af forfatter:
Danny Morck Jensen

Siden er vist 2146 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside